Coordinador Acadèmic
Dr. Marc Terradellas Fernández
Diplomat i Graduat en Fisioteràpia. Doctor en Medicina per la UAB. Màster i Post-grau en Fisioteràpia del Tòrax. Postgraduat en Acupuntura aplicada al dolor arti-cular i miofascial. Instructor en simulació clínica. Expert en fisioteràpia domiciliària, geriàtrica, del malalt crític i neuromuscular. Coordinador del Grau en Fisioteràpia i del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de TecnoCampus Mataró de la UPF. Membre del Grup de Recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i Innovació en Salut (GRACIS) reconegut per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca AGAUR (SGR 01604) del Departament de Salut del TecnoCampus (UPF). Membre col·laborador extern del Grup de Recerca a Sarcopènia, Fragilitat i Dependència (GRESFD) acreditat per AGAUR del Consorci Sanitari del Maresme (Hospital de Mataró). ( ORCID 0000-0001-7512-5826 ).
Professorat
Adrià Albis Guimet. Metge intensivista per la UAB (2008) treballant de forma activa des del 2014 a la UCI del CSI desenvolupant com a àrea d’expertesa la tasca del control d’infeccions i consum d’antibiòtics (PROA-UCI), havent realitzat múltiples cursos (PROA-UCI de la SEMICYUC i SEFH), assistència a congressos específics en torn a infeccions en el malalt crític i ponències en congressos tant en l’àmbit local com nacional. Membre de la comissió d’infeccions i PROA hospitalari.
Judit Armas Gay. Graduada en fisioteràpia per les EUG; Màster Universitari Fisioteràpia del Tòrax (EUG 2014); Màster en el malalt crític i emergències (UB 2018). Fisioterapeuta de l’Hospital Clínic de Barcelona (2015-actualitat) i de l’Hospital Sant Joan de Déu (2015-2018); Ajudant d’investigació a la Fundació Sant Joan de Déu (2015-2017); Professora associada de l'assignatura de fisioteràpia cardio-respiratòria al Tecnocampus Mataró (2022). Membre de Junta (2014-2015; 2019-2022) i secretària de la SCBF (2022).
Gonzalo Ballesteros Reviriego. (Perfil LinkedIn) Fisioterapeuta graduat per la Universitat de Sevilla. Màster en fisioteràpia del Tòrax (EU Gimbernat-UAB). Especialista en Fisioteràpia en crítics. Professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Docent en Títol d'expert/a universitari/a en Fisioteràpia Cardiorrespiratòria- TIDEX (Blanquerna) i en màster universitari en Neurofisioteràpia (Blanquerna). ( ORCID 0000-0001-6511-6109).
Jacinto Baena Caparrós. Format a Universitat Rovira i Virgili realitzant la Residència a Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Instructor en suport Vital Avançat per European Resuscitation Council. Coordinador de Donants per Universitat de Barcelona TPM. Professor col·laborador en diversos Màsters de Urgències, Emergències i malat Crític. En procés de finalització del doctorat. Especialista en Medicina Intensiva via MIR. Ha treballat a diversos hospitals: Hospital germans Trias i Pujol, Hospital General de Granollers, Hospital General de Muro, Clínica Diagonal, Hospital de Vic i Servei de Emergències Mèdiques (SEM) en diverses unitats. Actualment i des de fa 11 anys, Adjunt de Cures Intensives a Unitat de Cremats del hospital universitari Vall d’Hebrón on faig funcions de coordinador de crítics cremats. ( ORCID 0000-0002-0019-7638).
Irene Beltrá Martínez. (Perfil LinkedIn) Terapeuta Ocupacional a l’Hospital de Bellvitge. Graduada en Teràpia Ocupacional a la Universitat Miguel Hernández promoció 2010-2014. Màster Neurorrehabilitació a Institut Guttmann, centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Terapeuta ocupacional a l’Hospital de Bellvitge amb experiència a diferents àrees: Servei de rehabilitació ambulatòria, unitats d’hospitalització, semicrítics i Unitat de Cures Intensives. Actualment, desenvolupo la meva activitat assistencial a l’àrea de crítics de patologia cardíaca, neurològica i patologia mèdica.
Enric Boyer i Muñoz. Diplomat en Fisioteràpia per la Universitat de València. Màster en Fisioteràpia del Tòrax per l’UAB, professor Màster Fisioteràpia Tòrax a EUF Gimbernat, tutor pràctiques Fisioteràpia de diferents universitats des de 1991. També ha estat professor de diversos postgraus a la UDG, docent en múltiples cursos, formacions continuades i a l’Escola de tècnics en imatge per al diagnòstic (EUSES). Experiència laboral en diferents hospitals arreu de l’estat (València, Sevilla, Huelva i Mallorca. Experiència en fisioteràpia en cirurgia des de 1989. Membre fundador de la comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, soci de diferents societats científiques, ponent a diferents jornades i congressos, membre de diversos comitès científics i organitzadors de Jornades, cursos i congressos
Irene Bello Rodríguez. (Perfil LinkedIn) Cirurgiana toràcica, Llicenciada en Medicina a la UB i doctora en Medicina Cum Laude a la UAB. Professora Especialista Sènior al S. Cirurgia Toràcica al H. Clínic, Professora associada del Departament de Cirurgia de la UB. Vice-Chair de la European Cardio Thoracic Transplant Association i Coordinadora del Grup Emergent de Cirurgia Toràcica de la SEPAR. Investigadora principal en projectes multicèntrics vinculats amb la fisioteràpia respiratòria i la donació d’òrgans, la prehabilitación en cirurgia toràcica i experiència del pacient. (ORCID 0000-0002-8188-2361)
Helena Cabo i Santos. (Helena Cabo i Santos. (Perfil LinkedIn) Fisioterapeuta a l’UCI mèdica de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Màster en Fisioteràpia del Tòrax, Màster en Recerca Clínica especialitat en Atenció integral al malalt crític i emergències. Expertesa en fisioteràpia respiratòria al malalt crític i semicrític, mobilització primerenca a UCI, patologia cardíaca i coronària i fisioteràpia en pacient amb dispositiu d’assistència ventricular i ECMO. (ORCID 0000-0001-8353-7118).
Cristina Carrasco Carrasco. Llicenciatura en Medicina i especialització en Pediatria. Des del 2008, part de l’equip de neonatòlegs de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, enfocant la seva àrea d’expertesa en la patologia pulmonar i la ventilació invasiva i no invasiva del nounat, tant prematur com a terme. Forma part del grup respiratori de la Societat Espanyola de Neonatologia (SENeo), fent protocols nacionals de ventilació neonatal, així com formacions al respecte.
Anabel Casanovas Alvarez. Diplomada en Fisioteràpia. Postgrau i Màster universitari en Fisioteràpia del Tòrax. Postgrau en acupuntura aplicada al dolor miofascial i articular. Especialitzada en limfologia i flebologia, formada en Mètode Leduc i Mètode Dr. Ferrandez amb 20 anys d'experiència clínica en unitats d'oncologia i limfologia de diferents clíniques privades. Docent del curs de formació continuada de les Escoles Universitàries Gimbernat: Valoració i tractament en les alteracions limfàtiques i venoses. Doctoranda en programa de Ciències de la Salut per la UIC.
Ishar Dalmau i Santamaria. Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Màster en Neurociències per la UAB. Diploma acreditatiu de capacitació en Acupuntura pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Postgrau en Acupuntura IL3-Universitat de Barcelona (UB), Màster en Acupuntura per la IL3-UB i, Postgrau en Acupuntura Aplicada al Dolor Articular i Miofascial per la Universitat Internacional de Catalunya). (ORCID 0000-0002-0296-9080 ).
M. Carmen de la Torre Terrón. (Perfil LinkedIn) Cap de servei de Medicina Intensiva al Hospital de Mataró (CSDM). És llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el període 1996-2002. Com a metgessa intensivista, acumula 15 anys d'experiència clínica a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Mataró. A més de la seva pràctica clínica, també ha desenvolupat una tasca docent com a tutora de residents de Medicina Intensiva. Actualment, exerceix com a docent en el Màster en Atenció Integral Infermeria a la persona en estat crític de la Universitat de Girona (UdG) ( ORCID 0000-0001-8529-6207).
Cristian Lucas Fernández. Diplomat i Graduat en Fisioteràpia per la Universitat Ramón LLull. Fisioterapeuta a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Màster en Neurofisioterapia per la Universitat Pablo de Olavide i postgrau d’especialista en Fisioteràpia Respiratòria a la Universitat de Castilla- La Mancha.
Pilar Marcos Neira. Cap de Secció. Medicina Intensiva. Hospital Germans Trias i Pujol. Badalona. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB (1995). Doctora en Medicina i Cirurgia per la UAB (2009). Máster en Metodología de la Investigación en Ciencias de la Salud per la UAB (2019). Àrees d’interés: Patologia abdominal crítica, especialment pancreatitis aguda greu i hipertensió intraabdominal, Patologia hemato-oncolològica y Sistemes d’Informació. ( ORCID 0000-0002-9166-5280 ).
Itziar Martínez de Lagrán Zurbano. Llicenciada per la Universitat del País Basc a Medicina, vaig realitzar la formació MIR a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Actualment estic cursant el doctorant al Departament de Cirurgia i Ciències Morfològiques de la UAB. ( ORCID 0000-0002-4593-7417).
Dr. Rafael Martínez Poveda. Doctor en Medicina i Cirurgia. Universidad de Alicante. Especialista en Medicina Intensiva. Hospital del Mar. Barcelona. Unitat de Cures Intensives. Hospital de Mataró. Barcelona. Tutor de Residents de Medicina Intensiva. Hospital de Mataró. Membre de la Comissió de Docència. Hospital de Mataró. ( ORCID 0000-0002-0807-5344 ).
Joan Marcobal Ferreiro. Fisioterapeuta, Màster en Fisioteràpia del Tòrax i en FST de l’Esport i Readaptació a l’Activitat Física per la UAB-Gimbernat. Des de fa més de 8 anys realitzant tasques de Fisioteràpia Respiratòria i Mobilització Precoç a la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (HUGTIP / Can Ruti).
Dra. Ester Marco Navarro. Cap de Secció de Rehabilitació Múscul-esquelètica i Cardiorrespiratòria del Parc der Salut Mar. Professora Associada de la Facultat de Ciències de la Salut i la Vida de la Universitat Pompeu Fabra. Professora Col·laboradora de la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Presidenta de la Sociedad de Rehabilitación Cardiorrespiratoria 2012-2016. Editora Cap de la Revista de Rehabilitació de la Sociedad Española de Rehabilitació i Medicina Física. Amb més de 80 publicacions en revistes científiques, acumula un impact factor de 160,754 i H-index de 21 (Desembre 2022). ( ORCID 0000-0002-3412-0356 ).
Mercè Nomen Fernández. (Perfil LinkedIn) Graduada en Psicologia, màster en psicologia general sanitària i experta en psicologia d’emergències. Consulta privada i Membre de l’equip de psicòlegs de Fundació Galatea. Intervenció com a psicòloga en crisis i emergències dins el Proyecto HU-CI a la UCI de l’Hospital de Mataró durant la pandèmia, posteriorment atenció psicològica als professionals d’UCI i planta d’hospitalització COVID.
Elisabet Periche Pedra. Llicenciatura en Medicina i Cirurgia. Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Títol Universitari de Llicenciada en Medicina i Cirurgia, apostillat amb el segell de l'Hàia. Formació com a Metge Resident en Medicina Intensiva a l'Hospital Universitari de Bellvitge- HUB, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona. Formació d'especialista via MIR. Any 2005: Títol Oficial d'Especialista en Medicina Intensiva, apostillat amb el segell de l'Hàia.
Bernat Planas Pascual. Fisioterapeuta Respiratori a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Investigador en el Grup de Recerca de Medicina Física i Rehabilitació del Vall Hebron Institut de Recerca. Professor associat i coordinador del 4t Curs del Grau en Fisioteràpia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre de la Comissió de Pacient Crític del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Doctorand a la UAB. Màster Universitari en Fisioteràpia del Tòrax i Màster en Rehabilitació neurològica. ( ORCID 0000-0002-0222-9525 ).
Felipe Pulla Fajardo. (Perfil LinkedIn) Logopeda assistencial a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i coordinador de la unitat de logopèdia de l'Hospital Sant Rafael. Desenvolupament les meves funcions com a logopeda a la unitat de cures intensives (UCI), unitat de reanimació adulta (REA) i pacient crònic en relació a lesió medul·lar, cirurgia maxil·lofacial oncològica i politraumàtic. Sóc especialista en Disfàgia, Comunicació i Llenguatge, a més de tècnic en electroteràpia VitalStim.
Maria Roca Fontbona. Dietista-Nutricionista a l’Hospital de Mataró. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la UB i en el Màster de Nutrició i Metabolisme per la UB. ( ORCID 0000-0002-1901-7190).
Dr. Manel Solsona Perlasia. Llicenciat en Medicina i Cirurgia (UAB). Especialista en Medicina Intensiva. Hospital Germans Trias i Pujol (UAB). Adjunt de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Mataró - Consorci Sanitari del Maresme. Barcelona. Responsable de la Infecció Nosocomial. Membre de la Comissió de Farmàcia, Infeccions i de Malaltia tromboembòlica. Responsable del programa ENVIN i del programa d'optimització d'antibiòtics a la UCI (PROA).
Juan Carlos Yébenes Reyes. Metge Adjunt del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Mataró. Doctor en Medicina UAB. Metge especialista en Medicina Intensiva via MIR. Professor de Medicina de la UAB. Coordinador del Grup de Treball de Sèpsia i Xoc Sèptic de la SOCMIC (GTSIXS). (ORCID 0000-0002-9192-5134).
Joan Ramon Ricart Martin. (Perfil LinkedIn) Diplomat Universitari d’Infermeria (nº col 39.486) i perfussionista (nº soci 407). Professor mèdic associat a la Universitat de Barcelona. Actualment treballant al Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona). Treballa a la UCI polivalent de l’esmentat hospital (21 anys) i ha alternat algun període al quiròfan de cirurgia cardíaca del mateix centre (4 anys), exerceix com a professor associat mèdic de la Universitat de Barcelona (10 anys).
Dolça Gras Pacheco. (Perfil LinkedIn) Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat Internacional de Catalunya. Màster de Fisioteràpia del Tòrax (EUG- UAB) i Títol d'expert/a Universitari/a en Fisioteràpia Cardiorrespiratòria- TIDEX (Blanquerna). Fisioterapeuta experta en fisioteràpia cardiorespiratòria en el malalt crític i semicrític a Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Professora de pràctiques de grau de fisioteràpia ( Blanquerna, EUG, UAB)
Virginia Fernández Piñar. (Perfil LinkedIn) Fisioterapeuta de l’àrea càrdiorespiratori i del pacient crític a l’Hospital Universitari Vall Hebrón. Profesora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Graduada en fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018). Màster en fisioteràpia del tòrax a Escoles Universitàries Gimbernat (2019). Màster en investigació traslacional en fisioteràpia a Escoles Universitàries Gimbernat (2021). (ORCID 0009-0002-4093-8207).
Meritxell Peñalver Grau. (Perfil LinkedIn) Graduada en Fisioterapia per la Universitat Ramón Llull-Blanquerna. Màster en Fisioteràpia del Tòrax. Expert universitari en Fisioteràpia Cardiorrespiratòria. Fisioterapeuta a l’Àrea de Vigilància Intensiva (AVI) a l’Hospital Clínic de Barcelona. Anteriorment, fisioterapeuta a l’Unitat de Cures Intensives a l’Hospital Universitari Dexeus. Actualment, IP d’un projecte d’investigació finançat.
Dra. Meritxell Puyané. Psicòloga. Màster en Psicopatologia Clínica de l’Adult Directora del Departament de Salut de TecnoCampus, Universitat Pompeu Fabra. Membre del Grup de Recerca GRACIS (SGR 01604).
Dra. Carolina Chabrera. Infermera. Responsable del Centre de Simulació i Innovació en Salut. Professora titular i coordinadora del grau en Infermeria de TecnoCampus, Universitat Pompeu Fabra. Membre del grup de Recerca GRACIS (SGR 01604).