El passat dimecres 16 d’octubre va ser el Dia Mundial de l’Alimentació. Per aquest motiu va tenir lloc l’activitat “Omple de salut la teva nevera!” a la plaça del TecnoCampus, en el marc de les Jornades de Salut i Alimentació organitzades per l’Ajuntament de Mataró. L’esdeveniment va estar liderat pel professorat i l’alumnat del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, amb la participació de la comissió Campus Saludable i Sostenible, que va oferir un esmorzar saludable. i la col·laboració de la cooperativa La Feixa, que va proporcionar els aliments per fer l’activitat.

En el marc actual, l’alimentació i els hàbits saludables cada vegada tenen més pes dins la ciutadania. Tot i així, l’accés a molta informació de procedència dubtosa, la incorporació de nous aliments d’altres cultures i la tendència a viure d’una manera accelerada fa necessari apropar a la població informació fiable i rigorosa de la mà dels experts. 

Amb aquesta idea i aprofitant el Dia Mundial de l’Alimentació, el professorat i els alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica van organitzar 5 activitats on posaven a prova el coneixement dels ciutadans i posaven llum dins de la desinformació patent en algun dels participants.

Qüestions com què hi ha d’haver en un àpat saludable, com es composa la piràmide dels aliments, quines són les millors opcions a l'hora de comprar, com organitzar la nostra nevera o fer evident la quantitat de greixos i sucres que tenen alguns productes es van resoldre. Per altra banda, en totes les activitats es va enviar un missatge sobre la importància de la sostenibilitat i la compra de productes de temporada i proximitat.

A més a més, es va posar a disposició de qui volgués una enquesta sobre alimentació i hàbits saludables per tal de conèixer la seva adherència al patró alimentari de la dieta mediterrània. L’acollida rebuda per part dels ciutadans de l’activitat en qüestió va ser un fet a destacar. 

Des d’alumnes del TecnoCampus d’altres graus, treballadors del parc, membres de l’entitat de persones amb trastorns de salut mental Tu Tries i un grup de gent gran van ser alguns dels participants de l’esdeveniment. Per altra banda, a tots ells se’ls va oferir fruita fresca proporcionada per la cooperativa La Feixa. 

El resultat obtingut posa de manifest la necessitat d’organitzar aquestes activitats per tal de promocionar la salut en tots els àmbits i més concretament en el camp de l’alimentació. D’aquesta manera s’escurça l’esquerda existent entre la població i l’evidència científica que moltes vegades queda fora de l’abast de qui més la necessita.


Anterior

La Nit de l'Emprenedoria se celebrarà el proper 14 de novembre

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea