Guillem Vidiella i Sigfrid Rovira són els dos estudiants del TecnoCampus que formen part de l’equip UPF, que va quedar en segon lloc en el campionat d’Espanya universitari de vela. El torneig va tenir lloc de l’11 al 13 de maig a Palma de Mallorca i van participar un total de vuit universitats, totes del mediterrani.

El campionat l’organitzava la Universitat de les Illes Balears i el Real Club Náutico de Palma, que va facilitar quatre embarcacions J80 preparades per competir i fer la regata. La majoria dels membres de l’equip UPF ja es coneixien d’abans ja que han navegat durant molts anys en el mateix club. L’estudiant Guillem Vidiella explica que el més difícil de la competició va ser coordinar-se dins de l’embarcació: “Tots sabem navegar però dos persones de l’equip no havien pujat mai en un J80 i la resta no havíem navegat mai junts en una embarcació d’aquest estil”. En aquest sentit, Vidiella afirma que haver quedat segons en el campionat significa estar entre els millors i, alhora, els dóna “més empenta i credibilitat davant de les institucions per tirar endavant nous projectes que relacionin universitat i esport, en concret la vela”.

Aquest és el segon any que es realitza el campionat d’Espanya universitari de vela després d’haver deixat d’organitzar-se durant força temps. L’objectiu de l’equip UPF de cara l’any vinent és guanyar el torneig i aconseguir una embarcació J80 per poder entrenar ara que s’ha començat a donar a conèixer el campionat.