Que estàs buscant?
El nou Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus ja és una realitat. S’ha inaugurat oficialment amb una conferència de la xef i divulgadora gastronòmica Carme Ruscalleda sobre el patrimoni culinari català.
El Grau en Nutrició Humana i Dietètica es va posar en marxa el curs 2023-2024, i el laboratori inaugurat representa una fita perquè permetrà que activitats que fins ara es feien en instal·lacions externes es puguin dur a terme al centre universitari, concretament a l’edifici TCM6, on es concentren els espais experimentals de totes les titulacions de grau i postgrau de l’àmbit de la salut. La posada en marxa del laboratori ha suposat una inversió de 500.000€.
Durant la inauguració, els assistents han pogut visitar les modernes instal·lacions del laboratori, que compta amb forns d’alta tecnologia, envasadores al buit, sistemes de cocció a baixa temperatura i una zona d’aula preparada per a classes magistrals. Aquest espai polivalent compleix tots els requisits per a l’ensenyament i la investigació en gastronomia, nutrició i restauració col·lectiva. Així mateix, cal destacar el sistema ecològic del laboratori, que utilitza aigua ozonitzada per a la neteja, reduint així l’ús de químics i contribuint a la sostenibilitat.
El laboratori ja acull classes pràctiques dels alumnes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, així com a estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, formació de postgrau i iniciatives divulgatives dirigides a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior relacionats amb l’alimentació. En la gestió dels proveïdors, la gran majoria són de l’ecosistema de Mataró i el Maresme, Vallès i Barcelonès, és a dir, producte de proximitat i de temporada.
Amb aquesta inauguració, el TecnoCampus reafirma el seu compromís amb la formació de qualitat, la innovació i la sostenibilitat en el sector alimentari, oferint un espai versàtil que no només servirà per a la docència, sinó també per a investigacions i formacions d’equips.