Que estàs buscant?
Alguns dels recursos didàctics poden ser en català, castellà o anglés.
Demostrar capacitat per comunicar de manera fluida en llengua espanyola, catalana i anglesa de forma oral i escrita en l'entorn de la logística i els negocis marítims
Mostrar coneixements i habilitats per a la coordinació dels departaments de compres, aprovisionament, producció i distribució d'un producte a qualsevol empresa, analitzant diferents tipus de tècniques
L'assignatura té com objectiu estudiar els elements de la cadena de subministrament i la seva importància a través de l'anàlisi de la presa de decisions, les limitacions, els riscos i les tendències futures.
Aquesta assignatura disposa de recursos metodològics i digitals per fer possible la seva continuïtat en modalitat no presencial en el cas de ser necessari per motius relacionats amb la Covid-19. D’aquesta forma s’assegurarà l’assoliment dels mateixos coneixements i competències que s’especifiquen en aquest pla docent.
El TecnoCampus posarà a l’abast del professorat i l’alumnat les eines digitals necessàries per poder dur a terme l’assignatura, així com guies i recomanacions que facilitin l’adaptació a la modalitat no presencial.
Proporcionar els fonaments que ajudaran a entendre els principis bàsics de la cadena de subministrament i la seva importància en els negocis en un entorn global.
Identificar les directrius estratègiques que guien la presa de decisions dins de la cadena de subministrament i l’impacte en el seu desenvolupament.
Reconèixer les limitacions, oportunitats i aspectes crítics a través de diferents casos d’estudi, així com les característiques de les "best practices" sostenibles.
Aprendre sobre la gestió de riscos i les tendències actuals en la cadena de subministrament.
Fins de es reobri l'activitat acadèmica presencial, les classes es substituiran per sessions online i explicacions a l'aula virtual.
- Sessions teòriques:
A partir de classes magistrals basades en l’explicació del professor, presentacions en format multimèdia que donen suport a l’exposició del professor i suport d’altres recursos electrònics (en format vídeo o àudio).
- Aprenentatge dirigit:
Realizació de Tallers (grups) en format debat amb l’objectiu d’analitzar i discutir conjuntament a classe una situació específica del temari estudiat prèviament a classe. En aquestes sessions, l’estudiant es prepararà el material disponible a través de format electrònic (vídeo), noticia de diari i estudi de cas amb al
finalitat de generar debat a la classe i amb la resta de companys a partir del material disponible. El professor plantejarà una pauta d’anàlisis en base els conceptes estudiats a classe.
L’objectiu de l’activitat es d’aprendre a comunicar, treballar en equip i que l’estudiant sigui capaç d’analitzar problemes amb un criteri rigorós.
- Aprenentatge autònom:
Realització de Tallers (Individuals) referents al tema estudiat a l’aula. Una vegada finalitzat un tema de l’assignatura es realitzaran uns Tallers amb l’objectiu
de profunditzar i resoldre dubtes. L’objectiu d’aquesta activitat és que l’estudiant es prepari l’assignatura a través de diferents tasques (resolució de preguntes
teòriques i problemes, anàlisi de casos d’estudi, lectura crítica d’articles, etc).
La finalitat d’aquesta activitat és que l’estudiant desenvolupi habilitats per buscar i analitzar informació, a més d’autonomia per seleccionar recursos apropiats
i assumir pressa de decisions.
Tema 1: Què és la cadena de subministrament
Tema 2: Acompliment de la cadena de subministrament: com aconseguir l'ajust i abast estratègics
Tema 3: Controladors i mètriques de la cadena de subministrament
Tema 4: Previsió de la demanda en una cadena de subministrament
Tema 5: Planificació agregada en una cadena de subministrament
Tema 6: Planificació de vendes i operacions: planificació de l'oferta i la demanda en una cadena de subministrament
Tema 7: Coordinació en una cadena de subministrament
Tema 8: Administració de les economies d'escala en una cadena de subministrament: inventari de cicle
Al llarg del curs es realitzaran diferents activitats:
- Classes magistrals on s'expondra el contingut del temari a través de presentacions per part del professor.
- Tallers a través de debats en grup on els estudiants analitzarant situacions de forma conjuntament.
- Tallers individuals del tema estudiat a l'aula.
En virtut de l'estat d'alarma i d'acord amb les directrius de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), segons el RD 463/2020, i conscients de l'impacte en les "activitats educatives i / o de formació", modifiquem l'avaluació adatándonos als nous escenaris:
- Test i problemes (40%)
A l'acabar cada tema, hi haurà un examen tipus test o problemes
- Examen final (60%)
L'examen final és obligatori i s'avaluarà mitjançant preguntes de raonament. La nota mínima per aprovar l'examen és de 5 punts perquè promedie amb l'avaluació contínua (tallers).
Per a l'avaluació de l'assignatura es tindrà en compte les activitats realitzades durant el curs (40%) i el resultat obtingut en l'examen final (60%), sempre que aquest últim tingui una nota mínima de 5 punts.
RECUPERACIONS
Els alumnes que hagin suspès l'assignatura tenen dret a recuperar l'examen final. No podran recuperar les activitats realitzades durant el curs.
Richard B. Chase, F. Robert Jacobs, 2013, "Administración de operaciones : producción y cadena de suministros" 13a ed. McGraw Hill.
Mangan, J, Lalwani, C and Butcher T., Javadpour, R., 2012, "Global Logistics and Supply Chain Management, 2nd Ed., Wiley.
Administración de la cadena de suministro, 5ed. Estrategia, planeación y operación. By Sunil Chopra, Peter Meindl. ISBN: 9786073221337
Nakano, Mikihisa, 2020, "Supply chain management. Strategy and Organization". Ed. Springer, ISBN 978-981-13-8478-3