Que estàs buscant?
Les classes s'impartiran principalment en castellà.
Establir projectes de negocis marítims i de l'àmbit de la logística que permetin la creació de noves empreses o la millora de les ja existents, adoptant idees innovadores i creatives
Demostrar capacitat per comunicar de manera fluida en llengua espanyola, catalana i anglesa de forma oral i escrita en l'entorn de la logística i els negocis marítims
Mostrar coneixements i habilitats per a la coordinació dels departaments de compres, aprovisionament, producció i distribució d'un producte a qualsevol empresa, analitzant diferents tipus de tècniques
Operacionalitzar l'emmagatzematge de mercaderies, mitjançant aplicacions informàtiques pròpies de la gestió logística
Mostrar coneixements sobre l'organització del transport marítim, terrestre, aeri i multimodal, la gestió aduanera i el comerç internacional per a poder gestionar i/o contractar el transport
Seleccionar i utilitzar instruments quantitatius per a la presa de decisions i contrast d'hipòtesis econòmiques
L'assignatura "Mètodes Quantitatius aplicats a la logística" pretén incentivar i desenvolupar el pensament sistémico i científic, permetent que l'alumne pugui plantejar i desenvolupar models i solucions a problemes de diversa índole.
Més específicament, pretén dotar a l'alumne d'una sèrie d'eines i mètodes que li permetin resoldre problemes de la vida real, i de l'àmbit logístic en concret.
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
La metodologia docent de l’assignatura es divideix en dos parts: sessions presencials/online, i treball autònom.
En les sessions presencials el professorat impartirà la teoria, intercalant exemples pràctics que facilitaran l’aprenentatge dels coneixements explicats i ajudaran a l’estudiant en la resolució d’exercicis i activitats pràctiques.
Complementàriament, l’estudiant haurà de treballar de forma autònoma tant per aprofundir en els conceptes teòrics i pràctics vistos a classes com per fer un treball en grup .
Les activitats a realitzar per part de l'alumne durant l'assignatura, són de diversa naturalesa d'acord amb l'especificat en la metodologia descrita.
En aquest sentit i amb l'objectiu de cobrir les metes proposades, es realitzaran activitats presencials així com a l'aula virtual. Addicionalment es realitzaran activitats individuals i en grup.
La nota global de l’assignatura té en compte els següents aspectes:
Per aprovar l’assignatura és necessari obtenir almenys un 4 en la prova final.
Recuperació. En el cas que se suspengui l’assignatura només es podrà recuperar la prova final. Per accedir a la recuperació es necessari haver-se presentat a la prova final. En cas de presentar-se a recuperació, la nota final de l'assignatura serà l'obtinguda en l'examen de recuperació (la prèvia acumulada no es tindrà en compte)
Hillier FS, Lieberman GJ. Introduction to Operations Research. Editorial McGraw-Hill (9ª ed), 2010. ISBN: 0073376299.
Sallán JM, Suñé A, Fernández V, Fonollosa JB. Métodos cuantitativos de organización industrial I. Edicions UPC (2ª ed.), 2005. ISBN: 8483017954.
Taha HA. Investigación de operaciones. Editorial Pearson Education (7ª ed.), 2004. ISBN: 9702604982.
Vieites Rodíguez, Ana María et al. Teoría de grafos. Ejercicios y problemas resueltos. Editorial Paraninfo, 2014. ISBN: 9788428337076