Que estàs buscant?
Les classes presencials orals s'impartiran en català. Hi ha documents en llengua castellana i anglesa, així com materials audiovisuals en castellà i anglès.
RAE10- Classificarà els aliments coneixent-ne la composició química, propietats fisicoquímiques, valor nutritiu, biodisponibilitat, característiques organolèptiques i les modificacions que pateixen com a conseqüència dels processos tecnològics i culinaris.
RAE12- Aplicarà els fonaments de l'anàlisi bromatològica i sensorial de productes alimentaris, en les tècniques culinàries.
L'assignatura de Bromatologia 2 pertany a la Matèria 1, Formació Bàsica.
Aquesta matèria pretén que l’alumnat conegui els diferents aliments en profunditat, especialment pel que fa a la seva composició química i valor nutritiu, per tal que pugui seleccionar-los amb criteri en l’elaboració de dietes. També es vol que l’alumnat conegui l’ampli ventall d’aliments que ofereix el mercat, permetent donar resposta a gustos individuals o a casos particulars.
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
Tema 1. Introducció.
Tema 2. Hortalisses i verdures
Tema 3. Fruites, fruita seca i derivats
Tema 4. Cereals i derivats
Tema 5. Llegums
Tema 6. Llet i derivats
Tema 7. Ous i derivats
Tema 8. Carn i productes carnis
Tema 9. Peix, marisc i derivats
Tema 10. Aliments complementaris
Tema 11. Productes per alimentació especial
Tema 12. Aliments amb propietats saludables especials
Tema 13. Aliments ecològics i transgènics
Seminari 1, 2, 3, 4, 5 i 6.
El sistema d’avaluació de les competències i els resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 1 - Formació Bàsica:
Avaluació de la modalitat presencial
Codi |
Sistema d'avaluació |
Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
EP1 |
Examen presencial final de la matèria |
20% |
40% |
EP3 |
Presentació de la memòria escrita de treballs grupals |
15% |
60% |
EP5 |
Seminaris |
10% |
30% |
Avaluació de la modalitat virtual
Codi |
Sistema d'avaluació |
Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
EV1 |
Examen parcial a través de l'e-Campus |
5% |
15% |
EV6 |
Qüestionaris que disposa l’e-Campus per a l’autoavaluació i l’avaluació docent |
10% |
30% |
S'utilitza un sistema de qualificació quantitativa (de 0 a 10) i qualitativa (suspens, aprovat, notable, excel·lent, matrícula d'honor) segons RD 1125/2003.
Perquè la nota de l’examen faci mitjana amb la resta de notes obtingudes durant el transcurs de l’assignatura serà necessari obtenir una nota igual o superior a 5 punts sobre un total de 10 punts.
Segons normativa UPF, l’alumnat que té opció a realitzar la recuperació de l’assignatura és aquell que hagi obtingut una qualificació de “suspens”. En cas de no superar l’assignatura, l’única part susceptible de recuperació és l’examen, amb un examen extraordinari (recuperació) dins del mateix curs acadèmic.
El sistema d’avaluació i el període de recuperació es detalla en el Pla d’Aprenentatge disponible a l’aula virtual a l’inici de l’assignatura.
Astiasarán Iciar, Martínez J.Alfredo. Alimentos. Composición y propiedades. 2ª ed. Madrid: McGraw-Hill Interamericana; 2000.
Kuklinski Claudia. Nutrición y Bromatología. Barcelona: Ediciones Omega; 2003.
Gil Hernández Ángel, Ruiz López María Dolores, editores. Tratado de nutrición. Tomo II: Composición y calidad nutritiva de los alimentos. 2ª ed. Madrid: Editorial Médica Panamericana; 2011