Que estàs buscant?
Les classes presencials orals s'impartiran en català. Hi ha documents amb llengua castellana i anglesa, així com materials audiovisuals amb castellà i anglès.
RAE17- Participarà en el disseny, organització, gestió i en la implantació de sistemes de qualitat en els diferents serveis d'alimentació a les pràctiques curriculars.
RAE20- Participarà als equips empresarials de màrqueting social, publicitat i al·legacions saludables.
RAE21- Participarà en la protecció del consumidor en el marc de la seguretat alimentària a l'àmbit acadèmic teòric i pràctic.
RAE36- Identificarà els límits legals i ètics de la pràctica dietètica.
L'assignatura de deontologia, bioètica i legislació alimentària pertany a la Matèria 3, Higiene seguretat alimentaria i gestió de la qualitat.
L’ètica i el dret en l’àmbit de l’alimentació i la nutrició són molt importants i juguen un paper trascendental en la seguretat alimentària, les implicacions que té l’alimentació en materia de drets i llibertats fonamentals, l’impacte sobre la salut individual, sobre la salut pública, la producció alimentaria i el medi ambient.
L’objectiu és apropar als alumnes a través de la deontologia, la bioètica i la legislació alimentaria a qüestions clau de l’alimentació i la nutrició humanes.
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
Bloc 1. Deontologia..
Bloc 2. Bioètica.
Bloc 3. Legislació alimentaria.
Seminaris 1, 2 i 3.
El sistema d’avaluació de les competències i els resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 3 - Higiene seguretat alimentaria i gestió de la qualitat:
Codi | Sistema d'avaluació | Ponderació mínima | Ponderació màxima |
---|---|---|---|
EP1 | Examen final | 20% | 40% |
EP2 | Exposicions orals, inviduals i/o grupals | 15% | 60% |
Codi | Sistema d'avaluació | Ponderació mínima | Ponderació màxima |
---|---|---|---|
EV1 | Examen a través de l'e-Campus | 5% | 15% |
EV3 | Participació en activitats i/o debats plantejats a l'e-Campus | 10% | 25% |
S'utilitza un sistema de qualificació quantitativa (de 0 a 10) i qualitativa (suspens, aprovat, notable, excel·lent, matrícula d'honor) segons RD 1125/2003.
Perquè la nota de l’examen faci mitjana amb la resta de notes obtingudes durant el transcurs de l’assignatura serà necessari obtenir una nota igual o superior a 5 punts sobre un total de 10 punts.
Segons normativa UPF, l’alumnat que té opció a realitzar la recuperació de l’assignatura és aquell que hagi obtingut una qualificació de “suspens”. En cas de no superar l’assignatura, l’única part susceptible de recuperació és l’examen, amb un examen extraordinari (recuperació) dins del mateix curs acadèmic.
El sistema d’avaluació i el període de recuperació es detalla en el Pla d’Aprenentatge disponible a l’aula virtual a l’inici de l’assignatura.
Ojuelos Gómez, FJ et al. Formación jurídica y extra-santiaria para el Grado en Nutrición Humana y Dietética. Editorial Amarante, 2024. ISBN: 978-84-127984-9-4
Salamero Teixidó, Laura (Dir.), Manual Básico de Derecho Alimientario, Valencia, Tirant Lo Blanch, 2019.
López Basaguren, Alberto. Derecho a una alimentación adecuada y despilfarro alimentario (monografías). Tirant Lo Blanc, 2018. ISBN-10: 8491695141
http://www.actualderechosanitario.com
http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/home/aecosan_inicio.htm