Informació general


Tipus d'assignatura: Obligatòria

Coordinador: Jordi Sarola Gassiot

Trimestre: Segon trimestre

Crèdits: 6

Professorat: 

Alicia Costa Izurdiaga
María Marhuenda Muñoz 

Idiomes d'impartició


  • Català

Les classes presencials orals s'impartiran en català. Hi ha documents amb llengua castellana i anglesa, així com materials audiovisuals amb castellà i anglès.

Competències


Competències específiques
  • RAE21- Participarà en la protecció del consumidor en el marc de la seguretat alimentària a l'àmbit acadèmic teòric i pràctic.
     

Descripció


L'assignatura de toxicologia dels aliments pertany a la Matèria 3, Higiene, seguretat alimentaria i gestió de la qualitat.

L’objectiu de l’assignatura és proporcionar els coneixements relacionats amb la toxicologia dels aliments.

L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.

Continguts


Bloc 1. Generalitats: introducció i fonamens de toxicologia

Bloc 2. Toxicologia alimentaria

Seminaris: 1, 2 i 3.

Sistema d'avaluació


El sistema d’avaluació de les competències i els resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 3, Higiene, seguretat alimentaria i gestió de la qualitat:

Avaluació de la modalitat presencial
Codi Sistema d'avaluació Ponderació mínima Ponderació màxima
EP1 Examen final 20% 40%
EP2 Exposicions orals, inviduals i/o grupals 15% 60%

 

 

 

 

 

Avaluació de la modalitat virtual
Codi Sistema d'avaluació Ponderació mínima Ponderació màxima
EV1 Examen a través de l'e-Campus 5% 15%

 

 

 

S'utilitza un sistema de qualificació quantitativa (de 0 a 10) i qualitativa (suspens, aprovat, notable, excel·lent, matrícula d'honor) segons RD 1125/2003.

Perquè la nota de l’examen faci mitjana amb la resta de notes obtingudes durant el transcurs de l’assignatura serà necessari obtenir una nota igual o superior a 5 punts sobre un total de 10 punts.

Segons normativa UPF, l’alumnat que té opció a realitzar la recuperació de l’assignatura és aquell que hagi obtingut una qualificació de “suspens”. En cas de no superar l’assignatura, l’única part susceptible de recuperació és l’examen, amb un examen extraordinari (recuperació) dins del mateix curs acadèmic.

El sistema d’avaluació i el període de recuperació es detalla en el Pla d’Aprenentatge disponible a l’aula virtual a l’inici de l’assignatura.