Informació general


Tipus d'assignatura: Optativa

Coordinador: Enric Camón Luis

Trimestre: Segon trimestre

Crèdits: 6

Professorat: 

Axel Ehberger

Idiomes d'impartició


  • English

Les classes i el material didàctic són en anglès. Els dubtes lingüístics es resoldran a classe.

Competències


Competències bàsiques
  • B2_Que els estudiants sàpiguen aplicar els seus coneixements a la seva feina o vocació d'una forma professional i tinguin les competències que cal demostrar per mitjà de l'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seva àrea d'estudi

  • B4_Que els estudiants puguin transmetre informació, idees,problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat

     

Competències transversals
  • T4_Dominar les eines informàtiques i les seves principals aplicacions per a l'activitat acadèmica i professional ordinària

Descripció


Avui dia, les companyies assumeixen que els seus col·laboradors tenen un domini molt bon dels programes de fulls de càlcul. Excel ajuda a resoldre molts problemes diferents i és relativament simple, es pot arribar ràpidament a un resultat per a les anàlisis habituals a l’empresa.

En aquesta assignatura s'ensenya de manera pràctica, sempre amb exemples, les aplicacions més útils de l'eina Excel, a l'ampli context del Control de Gestió (Controlling). Els coneixements adquirits poden aplicar-se també en altres programes de fulls de càlcul com Google Sheets o OpenOffice Calc. Aquest curs és interessant per a aquells que volen fer un ús útil de les dades i convertir-les en informació.

Continguts


Els objectius generals d'aprenentatge es poden resumir de la manera següent:

• Conèixer l'estructura de l'aplicació 'Excel'.

• Conèixer i aprendre de manera estructurada les eines més útils en el context del Controlling (control de gestió).

• Aprendre a utilitzar taules i taules dinàmiques en el context del Controlling (Estructurar les dades de manera adequada per a l'anàlisi i/o l'elaboració d'informes i gràfics).

• Aplicar regles recomanades per crear taules i gràfics en termes d'estructura i visualització.

• Utilitzar l'eina Excel en el context del reporting.

• Conèixer i aprendre a utilitzar funcions i eines més sofisticades d'Excel.

• Elaborar un quadre de comandament, tenint en compte els processos del Controlling.

•Conèixer ‘tips and tricks’ de la pràctica.

Sistema d'avaluació


Resolució de 2 exercicis (50% de la nota, 25% cada exercici).

Examen final teoricopràctic (50% de la nota).

Per aprovar l'assignatura cal obtenir un mínim de 5 punts a l'examen final teòric-pràctic. La nota final de l'assignatura es configurarà de la següent manera:
- Si s'aprova la mitjana de les notes obtingudes en totes les activitats proposades a l'avaluació continuada, aquesta serà la nota final de l'assignatura.
- si la nota mitjana no s'aprova i/o l'examen final teòric-pràctic és inferior a 5 punts, l'estudiant haurà de presentar-se a l'examen obligatori de recuperació.

Examen de recuperació: en cas que l'assignatura no hagi estat superada mitjançant l'avaluació continuada, l'alumne es podrà presentar a la prova de recuperació. A l'examen de recuperació només es podrà recuperar l'examen teoricopràctic. En aquest cas, es guardaran i no es podran recuperar les notes de la resta d'ítems. Per aprovar lassignatura, la nota de lexamen de recuperació ha de ser com a mínim de 5 punts i la mitjana final de les notes ha destar aprovada.
Un alumne que no s'hagi presentat a la primera convocatòria NO es pot presentar a la recuperació.