Informació general


Tipus d'assignatura: Optativa

Coordinador: Enric Camón Luis

Trimestre: Primer trimestre

Crèdits: 4

Professorat: 

Victor Jordan Vallverdu

Idiomes d'impartició


  • Català

Introducció a la Gestió Esportiva és una assignatura impartida en català. Les ponències i els recursos didàctics proporcionats durant el curs, així com els materials de treball recomanats, poden estar en qualsevol de les següents llengües: català, castellà i anglès.

Assignatura semipresencial

Competències


Competències bàsiques
  • B1_Que els estudiants hagin demostrat tenir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteixi de la base de l'educació secundària general, i es sol trobar a un nivell que, si bé té suport en llibres de texte avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de la vanguardia del seu camp d'estudi

     

Competències específiques
  • E2_Definir la política de l'empresa en entorns internacionals i impregnar una dimensió global i internacional als negocis empresarials

     

Competències generals
  • G1_Ser capaç de treballar en equip, participant activament en les tasques i negociant enfront opinions discrepants fins arribar a posicions de consens, adquirint així l'habilitat per aprendre conjuntament amb altres membres de l'equip i crear nous coneixements

Competències transversals
  • T3_Mostrar habilitats emprenedores de lideratge i direcció, que reforcin la confiança personal i redueixin la por al risc

     

  • T5_Desenvolupar tasques aplicant, amb flexibilitat i creativitat, els coneixements adquirits i adaptant-los a contextes i situacions noves

     

  • T1_Comunicar amb propietat de forma oral i escrita en les dies llengües oficials a Catalunya

Descripció


Introducció a la Gestió Esportiva és una assignatura essencial per als estudiants que desitgen comprendre els fonaments de l'administració i direcció en el context esportiu. Aquesta assignatura combina teoria i pràctica per proporcionar una visió integral del sector. A través de 4 ECTS distribuïts al llarg d'un trimestre, els estudiants exploraran de manera semipresencial aspectes clau com la planificació estratègica, la gestió d'esdeveniments, el màrqueting esportiu o el patrocini, entre d'altres.

Les classes compten amb ponències i recursos didàctics en català, castellà i anglès, facilitant l'accés a una àmplia gamma de continguts i perspectives internacionals. L'objectiu principal del curs és capacitar els estudiants en les habilitats necessàries per gestionar entitats i projectes esportius, desenvolupant tant els seus coneixements teòrics com les seves competències pràctiques.

A més de les sessions teòriques, l'assignatura inclou tallers pràctics, estudis de cas i la participació en projectes col·laboratius, fomentant així el treball en equip i el pensament crític. Els estudiants també aprendran sobre les tendències actuals en la gestió esportiva i com aquestes influeixen en el sector a nivell global.

Per a cursar aquesta assignatura, es recomana tenir un interès previ en el món esportiu i un nivell bàsic de competències digitals. Aquest curs prepara als estudiants per afrontar els reptes de la gestió esportiva amb una base sòlida i una visió innovadora.

Continguts


  1. Introducció al Món de la Gestió Esportiva
  2. Els Principis de la Governança Esportiva
  3. Els Elements Clau de l'Estratègia Esportiva
  4. La Importància del Màrqueting Esportiu
  5. Generació i gestió de continguts a les Xarxes Socials.
  6. Els Elements Clau del Patrocini Esportiu
  7. "Com Organitzar un Esdeveniment Esportiu

Sistema d'avaluació


L'assignatura combina activitats i treballs d’avaluació continua, tant individuals com grupals, així com la realització de proves d’avaluació. 

Resum del sistema d’avaluació:
- Avaluació contínua (AC) 60%
- Examen (EX) 40%

  • Per a superar l'assignatura, és obligatori dur a terme totes les activitats avaluatives i cal aprovar un examen final de validació dels continguts fonamentals de l'assignatura.
  • Per a superar l'assignatura cal obtenir una nota mitjana igual o superior a 5 en la nota final.
  • Per a poder fer mitjana, és obligatori aprovar l'examen final amb una nota mínima de 5.
  • Hi ha un examen de recuperació en cas de suspendre l’examen final. L’estudiant que no s'hagi presentat a la primera convocatòria d’examen no pot presentar-se a la recuperació.
  • No es poden recuperar les notes de les tasques d’avaluació contínua, és a dir, només es pot recuperar l’examen final.
  • La recuperació de l’examen no serveix per apujar nota.
  • Serà susceptible de suspens aquell treball o examen on es detecti alguna irregularitat pel que fa a l'autenticitat de l'autoria.