Que estàs buscant?
La gran majoria de pràctiques s'impartiran en català.
Hi ha lectures en anglès.
E5_Dissenyar i realitzar un producte audiovisual (format per imatges fixes o en moviment), atenent tant als seus aspectes tècnics com artístics, en tots els seus components
E8_Dissenyar les necessitats d'il.luminació d'un espai en funció de les seves característiques i de l'objectiu final del producte a gravar, fotografia o video
E10_Aplicar processos, mètodes i tècniques per a desenvolupar la creativitat i la innovació en la realització audiovisual, en el desenvolupament multimèdia i en la programació de videojocs
L'assignatura està orientada a la sensibilització en la il·luminació, els materials per a la seva utilització en l'àmbit audiovisual i la utilització de la llum amb la finalitat de realitzar imatges més elaborades o construïdes.
Es realitza durant el primer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de manera que, posteriorment, l'alumne disposi d'una formació prèvia que li permeti utilitzar les eines fotogràfiques i fílmiques amb més coneixement, amb els recursos bàsics de la llum natural i la il·luminació artificial com a elements estructurants.
Té contingut teòric i pràctic, sent la història i l'anàlisi les eines transversals utilitzades durant la impartició d'aquesta matèria.
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
Els continguts de l'assignatura es treballen en sessions de grup gran (sessió setmanal de 2 hores amb tots els estudiants en la mateixa aula) i sessions de grup petit (sessió setmanal de 2 hores en grups de màxim 20 estudiants a plató).
Els continguts són transversals i treballen les següents temàtiques:
Continguts contextuals i conceptuals
Continguts tècnics
Continguts d'anàlisi
- Avaluació continuada (60 %), distribuida de la següent manera:
- Examen final (40%)
Examen sobre els contiguts de tota l'assignatua amb un valor de 4 punts sobre la nota final.
Per accedir a aquesta ponderació és imprescindible haver assolit una mitjana de 5 sobre 10 tant en l'avaluació continuada com en l'examen final. Si, el/la estudiant té una mitjana inferior en una de les parts, no accedeix a aquesta ponderació i suspèn l'assignatura amb la nota de la part suspesa.
La part d'avaluació continuada no és recuperable.
La part d'examen és recuperable en l'Examen de recuperació. Per accedir al càlcul ponderat de la nota és necessari aconseguir una nota de 5 en la recuperació.
Els enunciats dels diferents exercicis s'aniran proporcionant al llarg del curs.
La identificació de plagi es considera una circumstància greu que pot comportar una qualificació de suspens a l’assignatura. En cas de detecció de plagi s’informarà a la coordinació del grau per tal que es puguin prendre les mesures disciplinàries corresponents.
Revault D'Allonnes, Fabrice (2008). La luz en el cine. Cátedra.
Millerson, Gerald (1994). Iluminación para video y cine. IORTV.
Moreno, J. Carlos, y Linares, César (s.d.). Iluminación (Cuadernos de iluminación escénica) (6a ed.) Ñaque.
Almendros, Néstor (1983). Dias de una cámara. Seix Barral.
Heredero, Carlos F. (1994). El lenguaje de la luz. Entrevistas con directores de fotografía del cine español. Universidad Alcalá de Henares.
Tanizaki, Junichiro (2011). Elogio de la Sombra. Siruela.
Shaeffer, Dennis, y Salvato, Larry (1992). Maestros de la luz. Conversaciones con directores de fotografía. PLOT.
Loiseleux, Jacques (2005). La luz en el cine. Paidós.
Brown, Blain (1998). Iluminación para cine y televisión. Focal Press.
Jackman, John (2010). Lighting for Digital Video and Television. Focal Press.