Tipologia del projecte

Recerca, transferència i cultura científica

Modalitat

Cooperació

Àmbit d'actuació

Estatal

Estat del projecte

Obert

Data d'inici

02/12/2024

Data de fi

31/12/2025

Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar continguts i iniciatives per potenciar la difusió del coneixement en ciberseguretat a través de múltiples canals: formació presencial especialitzada, articles en premsa i l’organització d’esdeveniments dirigits a diversos públics.

La iniciativa es basa en la millora contínua dels programes formatius universitaris, treballant en estreta col·laboració amb institucions de referència com l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el TecnoCampus i la Fundació i2CAT. Ens inspirem en models d’èxit internacional, com el de la Universitat Tecnològica de Delft, per perfeccionar les habilitats dels futurs professionals en aquest àmbit estratègic.

A més, impulsem activitats d’investigació i desenvolupament orientades a generar nou coneixement i innovació tecnològica. Entre les nostres línies de recerca destaca el desenvolupament d’eines avançades per protegir dades mèdiques sensibles mitjançant tècniques pioneres com Zero Knowledge Proofs, Blockchain, IoT i altres tecnologies emergents. Tot això amb l’objectiu fonamental de fomentar la recerca, la transferència de coneixement i la formació d’experts en ciberseguretat per fer front als reptes del futur digital.

 

Els principals objectius de la càtedra serien els següents:


-Impulsar la recerca, docència i transferència associada a l’àmbit STEAM.
-Impulsar projectes liderats o com a participants a l’àmbit STEAM.
-Impulsar el treball en xarxa de forma col·laborativa amb d’altres institucions des de diferents vessants.
-Impulsar noticies de divulgació als mitjans generalistes i especialitzats que contribueixin a la difusió dels resultats de la recerca i de les diferents experiències.

Responsables de projecte

Dr. Pere Tuset Peiró

Professor Doctor

Equip de projecte

Dra. Elisa Sayrol Clols

Directora Acadèmica

Anna Gabriel

Responsable de projectes de recerca

Fonts de finançament

El Instituto Nacional de Ciberseguridad dins el "Programa de Cátedras de Ciberseguridad" ha resolt favorablement el finançament d’un ajut de 78.512,40 euros el projecte Càtedra CARISMATICA Ciberseguretat en l'àmbit sanitari en la convocatòria 2023 amb número de referencia SE744000NS2024085 (projecte liderat per la Universitat  Politècnica de Catalunya).

logo
logo
logo
logo

Import concedit

78.512,40€

Import del projecte

78.512,40€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte

Següent

Watermark of online handwritten signals for e-security and e-health Application