Que estàs buscant?
Alumnes del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus han participat en la darrera edició de l'IndieDevDay, l'esdeveniment més gran de videojocs independents d'Espanya. La fira, que reuneix creadors, aficionats i professionals del sector, ha comptat amb la presència de cinc videojocs desenvolupats per estudiants del TecnoCampus, que van presentar els seus projectes a l'estand de la institució.
Els videojocs exposats, que comprenen tant propostes en 2D com en 3D, són el resultat dels treballs d'alumnes de segon i tercer curs. Entre els títols presentats es troben Funky Era, MyTosis - A Life Mission, Rèquiem For A Beat, Rocket Girl i Polarized. Aquests projectes han estat premiats a la darrera edició dels TecnoGames, un concurs intern que reconeix els millors treballs dels estudiants i els brinda l'oportunitat d'exhibir les seves creacions en esdeveniments com l'IndieDevDay.
Marta Badia, membre de l'equip que ha desenvolupat el joc Funky Era, valora l'experiència molt positivament. “Era la primera vegada que he pogut assistir-hi, igual que els meus companys de grup, i a tots ens va semblar una passada”, explica Badia. "Molts dels jocs que vam poder veure i tastar són petites obres d'art que, sense la fira, potser passarien desapercebudes". Aquesta estudiant del TecnoCampus també considera que el seu grup ha tingut molta sort d'haver pogut exhibir el joc en un esdeveniment com aquest, on la indústria dóna l'oportunitat al talent emergent i als petits estudis de visibilitzar-se. Estem molt contents que TecnoCampus ens hagi ofert aquesta oportunitat”, afegeix.
Un altre dels estudiants del TecnoCampus que va participar a l'IndieDevDay és Nil Puigdemont, de l'equip que ha desenvolupat el joc Requiem For a Beat. “Vam estar a l'estand de TecnoCampus amb una demo del nostre joc, deixant que la gent la provés. La nostra experiència ha estat molt positiva, encara que va ser esgotador perquè va venir molta gent”, explica. Per a Puigdemont, el millor de la jornada és que “van venir molts desenvolupadors a provar el joc, més que gent no professional. És gent que té un coneixement més profund dels videojocs i ens van donar molt de feedback i comentaris sobre com seguir desenvolupant el nostre projecte en formes que no havíem pensat. Una altra cosa és que estàvem molt ben situats, a prop de l'estand de Larian, i ells també van venir a provar el nostre joc”.
Finalment, Marta Badia destaca que “el millor de la fira ha estat sens dubte la gent. El sentiment de comunitat que hi ha entre els diferents desenvolupadors et motiva a continuar treballant per tenir el millor joc que pots aconseguir i que tanta gent s'interessés pel nostre projecte va ser espectacular”.