El repte plantejat ha reunit online 51 estudiants, empreses i mentors en un intens cap de setmana
Telèfon de contacte:
Telf. 931696501
Nom del contacte:
Servei de Comunicació i Màrqueting
Email del contacte:
comunicacio@tecnocampus.cat

Un total de 51 estudiants de batxillerat, cicles formatius i de la Universitat van participar el cap de setmana passat en la Som Hackathon, que organitzen conjuntament el TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta ocasió, s’ha centrar en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable.

La iniciativa ha comptat amb el patrocini de l’empresa Adevinta i el suport de diverses entitats i empreses que han fet possible un intens cap de setmana de treball, càpsules formatives i debat. La iniciativa ha atret estudiants d’altres universitats, ha permès formar equips interdisciplinaris per fomentar el treball en equip i ha permès a estudiants de secundària de diversos centres de Mataró participar en la iniciativa.

Aquests són els premis atorgats:

Premi de la #SomHackathon per a equips de cicles formatius i batxillerat. El premi és per a l'equip Progress, format per Albert Font, Albert González, Cristobal Sanchez, Roger Ayza., de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Projecte anomenat Goeco, que vol ajudar les noves generacions a poder accedir al poder local de la manera més fàcil a través d’una aplicació on l’usuari es registra. Un cop registrat l’usuari té accés a tots els comerços locals de la zona que estiguessin registrats a l’aplicació per tal de poder comprar de manera més fàcilment, i també potenciant la digitalització dels comerços locals. Inclou un escàner per determinar si un producte és de comerç proper o no.

Premis a categoria universitària:

  • Millor qualitat tecnològica: MatesInfo Kings, format pels estudiants de la Universitat de Barcelona Héctor Balsells, Miquel Sala, Pol Gabaldon, Martí Martínez, Caros Raso, i Joel Hurtado. Projecte: WeBuyLocal, que té com a objectiu revitalitzar l’economia local i fomentar el consum conscient i col·laboratiu, i reduir el malbaratament alimentari. Proposta centrada en la localitat de Mataró. Aplicació amb un sistema que dona punts als consumidors que exerceixen el consum responsable, punts que després es poden bescanviar per recompenses a través de generació de QR per als comerços.
     
  • Millor proposta de concepte als reptes plantejats: equip 2k, format pels estudiants del TecnoCampus Ivan Fernández, Xinyang Xiang, Marina Codony i Pilar Jimeno. Projecte ECORadar, centrat a reduir el plàstic. Aplicació que ajudarà les persones conscienciades amb el medi ambient a utilitzar menys plàstic i menjar més sa, i reduir malbaratament alimentari. L’app inclou un mapa de la localitat on vius amb punts de compra, cercador de productes a granel, o l’opció de compra des de la mateixa app.