El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus Alex del Olmo ha publicat un article a la revista indexada Coolabah en un número especial dedicat íntegrament al gènere fantàstic i de fantasia. Titulat “Spanish Zombie Films: The Cases of Amando de Ossorio and Jorge Grau”, Alex del Olmo analitza en aquest article el cinema de terror durant la dictadura franquista a través d’aquests dos directors de cinema espanyols que treballen el subgènere zombi.

Considerat per molts estudiosos en la posició més baixa dels monstres cinematogràfics, el zombi s’ha convertit en els últims anys en un dels principals punts de referència del gènere de terror actual. Per aquest motiu, l’article investiga la relació entre aquest subgènere de terror, a través de l’estudi de les pel·lícules de zombis d’aquests dos directors, i el seu impacte social a finals de la dictadura franquista. Coolabah és la revista oficial de l’Observatori de Centres d’Estudis Australians de la Universitat de Barcelona, dirigida a un públic acadèmic i als lectors interessats en general. És una revista on es publiquen articles interdisciplinaris pel que fa el contingut, i es publiquen un parell de números a l’any com a mínim.

De manera paral·lela, també s’ha estrenat recentment el videoclip Black Birds de la cantant Miss GI, producció dirigida per Miguel Martín Xecherol. Alex del Olmo, també professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, va ser l’encarregat de gravar les imatges subaquàtiques d’aquest videoclip que reflecteix una realitat molt incòmode pels governs que malauradament estem veient massa sovint als mitjans de comunicació. Del Olmo opina que acabar un treball sempre és motiu de satisfacció personal, especialment quan es duu a terme una peça de filmació subaquàtica: “Si una producció ja és complicada de gestionar, quan entren altres elements com un entorn líquid encara és més difícil”.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat