Gonzalo González estudia tercer curs de la Simultaneïtat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica i actualment és el responsable de la comissió d’estudiants IAESTE, un programa dirigit als universitaris del TecnoCampus vulguin fer pràctiques remunerades a l’estranger durant els mesos d’estiu.

La comissió organitza aquest dimecres 8 d’octubre a les 14.00h una sessió informativa a l’aula 202 de l’edifici TCM1 per a tots els interessats a apuntar-s’hi aquest curs.

Es tracta d'un programa per marxar l’estranger a fer pràctiques durant l’estiu. Explica’ns una mica més el projecte...
Es tracta d’una organització internacional que s’encarrega d’organitzar intercanvis entre estudiants de diferents països i que la gestionen estudiants d’universitats de tot el món. Des de IAESTE TecnoCampus busquem pràctiques a Espanya per portar-les a una subhasta internacional, perquè estudiants d'altres universitats puguin venir aquí, i ajudem a estudiants del TecnoCampus a l'hora de fer els tràmits per marxar fora a través d'aquest programa.

Quin tipus d’ofertes hi ha?
Tot i que en principi està enfocat a carreres tècniques, el programa també està obert a estudiants d’audiovisuals i de l’àmbit d’empresa. Poden optar-hi estudiants de tots els cursos, i totes les pràctiques són remunerades. De fet, l’empresa ha de cobrir les despeses de menjar, desplaçaments i allotjament.

Centrant-nos amb la vessant internacional, quina relació hi ha amb els grups d'altres universitats?
Normalment ens organitzem a través de IAESTE Catalunya, que forma part de IAESTE Espanya. Les delegacions de les universitats catalanes participants ens reunim mensualment per parlar dels diferents temes. També hi ha jornades a nivell mundial, la última va ser a Praga i com a comissió vam participar-hi.

Com a membre de la comissió, però alhora estudiant, has marxat a fer pràctiques a l’estranger?
Aquest estiu he anat a la Universitat Tecnològica Nacional a Villa María, a Argentina. Les pràctiques eren al laboratori de mecànica i la tasca principa era arreglar una màquina que feia uns vint anys que no funcionava. Va ser una gran experiència ja que vaig aprendre molt i des del primer dia tots em van rebre amb els braços oberts i de seguida vaig fer amics. A més, també vaig aprofitar per fer turisme per la zona i conèixer la cultura del país. Pel que fa a la cultura, és força semblant a la nostra però potser allà són més oberts...coneixes algú el dilluns i dimecres ja estàs sopant amb la família a casa seva!

Suposo que fer pràctiques allà et va permetre conèixer com funcionen altres universitats. Hi ha algun aspecte que et va sorprendre?
La universitat allà és gratuïta per a tothom i els exàmens finals són orals. La veritat és que s’ho prenen tot amb més calma i no s’estressen tant. També em va agradar que la majoria de les eines del laboratori les haguessin fet estudiants de la universitat, ja que penso que és interessant adquirir els coneixements d'una manera totalment pràctica. 

Què consideres que t’aporta com a estudiant fer pràctiques internacionals?
En primer lloc, fer pràctiques ja t’aporta una experiència que no tindries si només estudies. Marxar a fer pràctiques a l’estranger et permet veure una altra manera de treballar i de viure que segur que et serà molt útil en el món laboral. De fet, actualment les empreses no només busquen gent amb experiència, sinó professionals amb un perfil internacional.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris