El passat 12 de maig es va estrenar als cinemes Full HD de Cornellà de Llobregat un curtmetratge produït per Luca Saavedra, Adrià Olea, Daniel Jiménez, Guillem Cuní i Irene Camposo, estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus. La peça audiovisual porta per títol Numen i forma part del Treball Final de Grau, el primer que es realitza amb la coproducció del TecnoCampus. També és el primer curtmetratge de ficció i acció real que utilitza el sistema de so Dolby ATMOS, que permet viure una experiència totalment immersiva on el so flueix al voltant de l’espectador.

Numen és una història que gira al voltant de la recerca d’inspiració a través d’un escriptor que és incapaç d’acabar la següent obra. “Numen és la inspiració personificada que sent l’artista per crear una obra, és la figura de musa masculina”, explica la directora de producció del projecte, Irene Camposo. Durant el mes de juny del 2015, l’equip d’estudiants va llençar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, on van col·laborar més d'un centenar de persones per aconseguir 6.500€ per produir el curt. La directora de producció de Numen considera que la projecció del film va significar “una recompensa tant per a l’equip com per a tots els mecenes”. En aquest sentit, Camposo explica que el dia de l’estrena van assistir gairebé 200 persones, tot un èxit. L’equip de Numen considera que sense l’aportació econòmica de tots aquests mecenes i l’ajuda de l’equip de tècnics i les col·laboracions entre estudiants de diverses universitats res d’això hagués estat possible. Alhora, destaca el suport rebut per part dels tutors del treball i també del TecnoCampus per oferir “la primera coproducció i ajudar-nos a finançar el TFG per dur-lo a terme”, afegeix Camposo.

La directora de producció del curtmetratge considera que  aquest projecta els ha servit per aprendre de les dificultats, donar-se a conèixer, treballar amb altres tècnics i, sobretot, per realitzar el primer treball cinematogràfic de qualitat professional. Actualment Numen no està disponible de manera online ja que la intenció és explotar el producte en els diferents festivals de cinema. Tot i així, a través de la pàgina de Facebook Numen Shortfilm, l’equip d’estudiants explica el procés i informa de les projeccions en els diferents festivals. “Hem après molt de nosaltres, ens hem professionalitzat i hem gaudit de fer cinema amb l’excusa d’un Treball Final de Grau”, conclou Camposo.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris