El Cicle de Conferències sobre Economia que organitza l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus continuarà el proper trimestre. Aquests són els conferenciants amb les dates confirmades. Les sessions se celebren a la Sala de Graus al matí a les 12h i per assistir-hi cal enviar un correu a emontia@tecnocampus.cat.

27 d'abril. Dr. Antoni Castells. Catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona. Conseller d’Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat de Catalunya  (2003-2010). - President del Consell Assessor de la Fundació Catalunya-Europa

4 de maig. Dr. Carles Manera. Catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la UIB. Va ser entre 1996 i 2003 vicerector de Planificació Economicoadministrativa de la UIB. Exconseller d’Economia, Hisenda i Innovaciódel govern de les Illes Balears.

11 de maig. Dr. Gonzalo Bernardos. Professor Titular d'Universitat del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat Vicerector d'Economia de la UB i professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI) i professor visitant d'Esade Argentina. Investigador del Centre de Recerca en Economia del Benestar de la Universitat de Barcelona (CREB). Ha realitzat més de 170 conferències sobre Economia Immobiliària, Espanyola, Internacional o Estratègia Empresarial. Participa regularment en diversos mitjans de comunicació.Línies d’investigació:Economia Immobiliària; Economia espanyola; Economia Internacional.

20 de maig.Dr. Angel Castiñeira. Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació. És director des de 2005 i professor titular del departament de Ciències Socials d'ESADE i director del programa "Pensar el Lideratge" de l’Executive Education d'Esade Business School. En la seva trajectòria acadèmica, el professor Castiñeira  s'ha especialitzat en filosofia social i política, així com pensament geopolític, ètica aplicada i valors, canvis de l'entorn social i cultural i lideratge i governança democràtica. El 2013 va ser designat membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

1 de juny. Dr. Jaume Garcia. Catedràtic d'Economia del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i Investigador Principal del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES). Les seves principals línies de recerca inclouen la microeconometria aplicada, l'economia laboral, l'economia de l'esport, el mercat immobiliari i economia de la salut. És llicenciat en Ciències Econòmiques (1978) per la Universitat de Barcelona i Màster of Science in Econometrics and Matemathical Economics (1981) per la London School of Economics and Political Science. És doctor en Economia (1985) per aquesta mateixa universitat. Va ser degà de la facultat d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra (1991-1992), Vicerector d'Economia i Serveis de la UPF (1992-1994) i Vicerector d'Investigació i Tercer Cicle també d'aquesta mateixa universitat (1997-1999). Ha estat president de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) entre els anys 2008 i 2011. Membre del Consell Editorial de Applied Economic Perspectives and Policy.

8 de juny.Dr. Joan Costa i Font. Professor Titular d’Economia Aplicada de la London School of Economics. Investigador associat del Centre per al Desenvolupament Econòmic (CEP) i LSE Salut. Ha estat Harkness Fellow a la Universitat de Harvard i professor visitant a la Universitat de Boston (CRR), la Universitat d'Oxford (IA) i la Universitat de Munic (CES). La seva investigació està a la frontera de l'economia i altres ciències socials (principalment la política i la sociologia). En concret, s'ha especialitzat en l'anàlisi econòmica de les polítiques socials (principalment de salut i envelliment), l'anàlisi econòmica del comportament social (identitat, l'autoestima, les idees, la cultura) i el disseny fiscal i la política de les institucions europees de protecció social. Línies d'Investigació:  Economia Política de Salut i Protecció Social; Economia de la motivació social (identitat, Cultura, Idees); La desigualtat de la Salut - Orígens i mesura del comportament.; Finançament de la Salut i Atenció a llarg termini

17 de juny. Dr. Vicenç Navarro. Catedràtic de Ciència Política de la UPF. En l’exili, va passar per les universitats sueques d'Uppsala i Estocolm, on va estudiar Economia política. Va continuar els seus estudis al Regne Unit, a la London School of Economics, a la d'Oxford i a l'Edimburgon hi va estudiar Polítiques Publiques i Socials. El 1965, va anar a la Universitat Johns Hopkins, on es va doctorar l'any 1967 i on ha impartit la docència durant trenta-cinc anys.Ha estat assessor de molts governs arreu del món pel que fa a les reformes dels seus sistemes de salut. També ha assessorat les Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Actualment dirigeix l'Observatori Social d'Espanya, una xarxa d'acadèmics i investigadors de diverses universitats que són experts en diverses àrees de l'Estat del benestar.Ha escrit uns vint-i-cinc llibres que han estat traduïts al castellà, el francès, l'alemany, el suec, el japonès o el xinès i més de quatre-cents articles científics.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea