El 2on Cicle de conferències sobre economia al TecnoCampus és una iniciativa d'un dels centres universitaris del parc, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, que obre les aules a totes les persones interessades en el contingut de les xerrades. Com en la primera edició, el cicle comptarà amb la participació d'economistes rellevants en diversos àmbits. Per assistir-hi, només cal enviar un correu electrònic de confirmació a Elsabeth Montia (emontia@tecnocampus.cat).

24 d'abril a les 10h."El paper de les universitats espanyoles en el desenvolupament econòmic", a càrrec de Martí Parellada, catedràtic d'Economia Aplicada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UB. Director de l'Institut d'Economia de Barcelona. Director de la Revista Econòmica de Catalunya i president del Consell Assessor de la Memòria Econòmica de Catalunya, que edita anualment el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya . Director de l'Informe anual sobre el paper de les Universitats en el desenvolupament regional de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (Fundación CyD ). Professor convidat a la Johns Hopkins University de Baltimore (EUA ) .

28 d'abril 12h. "Les claus de l'èxit al llarg de les diferents etapes del cicle de la vida empresarial", a càrrec d'Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la UPF. Conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. És economista, president de l'ACCID i del Registre d'Experts Comptables. És autor de diversos llibres de comptabilitat i finances, alguns dels quals han estat traduïts a diversos idiomes. Ha estat professor visitant de diverses universitats i escoles de negocis europees, americanes i asiàtiques.

8 de maig a les 10h. "El moment actual de la integració europea davant la perspectiva de les properes eleccions", a càrrec de Francesc Granell, catedràtic d'Organització Econòmica Internacional de la UB. Línies d' investigació: Cooperació al Desenvolupament, Països Menys Avançats, Espanya i els Organismes Econòmics Internacionals. Professor visitant de les universitats Luigi Bocconi (Milà), del País Basc (Bilbao), de Sevilla i la Complutense (Madrid).

12 de maig a les 12h. ”El paper i la importància de l'estadística oficial", a càrrec de Jaume García, catedràtic d'Economia del Departament d'Economia i Empresa de la UPF i Investigador Principal del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES). Màster of Science in Econometrics and Matemathical Economics (1981) per la London School of Economics and Political Science . Va ser degà de la facultat d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra (1991-1992), Vicerector d'Economia i Serveis de la UPF (1992-1994) i vicerector d'Investigació i Tercer Cicle també d'aquesta mateixa universitat (1997-1999). Ha estat president de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) entre els anys 2008 i 2011. Membre del Consell Editorial d'Applied Economic Perspectives and Policy.

15 de maig a les 10h. “Les organitzacions de treballadors en l'Europa del segle XXI", a càrrec de Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT des del 1990. Impulsor de l'Associació Sindical Interregional dels 4 Motors per Europa, on es troben integrats els sindicats de Catalunya, Llombardia, Baden Württemberg i de Roine – Alps, afiliats a la Confederació Europea de Sindicats.

19 de maig a les 12h. “Reptes actuals de l'empresa industrial per guanyar competitivitat”, a càrrec de Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya. És doctor en Economia Financera i Comptabilitat i auditor de comptes i soci-fundador de FAURA–CASAS, Auditors–Consultors, S,L. Ha exercit de professor al Departament d’Economia i Empresa de la UAB. Membre del CAREC, Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement.

22 de maig a les 10h. "Sortir de l'euro per sortir de la crisi?", a càrrec d'Antoni Soy, professor d'Economia Aplicada de la UB. És expert assessor dela Unió Europea i altres organismes en temes d'indústria i Empresa de la generalitat de Catalunya, enquè va ser secretari general d'Indústria i Empresa entre el 2006 i el 2011. Ha publicat molts articles en revistes especialitzdes i diversos llibres o capítols de llibres. En el seu darrer treball, planteja els interrogants que planteja l'arquitectura actual de la unió econòmica i monetària i els avantatge si inconvenients de formar-ne part.

5 de juny a les 10h. "Models fiscals en estats descentralitzats”, a càrrec de Maite Vilalta, professora titular del Departament d’Economia Pública, Economia Política i Economia de la UB. És autora de diversos estudis i publicacions sobre el federalisme fiscal i la problemàtica de les hisendes autonòmiques i locals. És membre de l’ Institut d’Economia de Barcelona. Va ser membre del Grup d’Experts nomenat pel Govern de la Generalitat pel càlcul de la balança fiscal de Catalunya (2005 i 2008), i ha estat representant de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat.


 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris