Que estàs buscant?
La xifra és un 8,6% superior a la del curs anterior, gràcies a la bona evolució de les quinze titulacions que s’imparteixen.
El curs 2022-2023 ha començat al TecnoCampus amb una xifra de matriculats de primer curs de grau superior a l’esperada. Un cop realitzada la matrícula de setembre, són un total de 934 estudiants, un 8,6% més que els 860 del curs anterior.
La bona evolució quant a la matrícula de nou accés en la pràctica totalitat dels 15 graus i dobles graus que s’imparteixen al TecnoCampus ha permès superar, doncs, les previsions que s’havien fet a l’inici del període de preinscripció universitària el mes de juny. El grau més nombrós quant a alumnes que inicien el primer curs és el d’Infermeria, amb un total de 95 estudiants matriculats. El segueixen el grau en Mitjans Audiovisuals, amb 92 estudiant, i el d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, amb 80 estudiants de nou accés, als qual cal afegir els 43 que estudiaran aquesta mateixa titulació amb la modalitat de docència en anglès.
Especialment positives són, així mateix, les dades de matrícula de nou accés en el cas de les enginyeries industrials (78 estudiants) i informàtica (61 estudiants, i 38 més en la doble titulació d’Informàtica i Videojocs). El TecnoCampus fa una valoració molt positiva d’aquestes dades, que mostren la fortalesa del projecte universitari de la ciutat, estretament vinculat a la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els seus estudis de grau, postgrau i màster universitaris. Precisament, un dels reptes que afronta aquest curs la institució és la integració de les tres escoles universitàries (l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut) en un centre únic, el Centre Universitari TecnoCampus, que seguirà adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.
Vinculat a aquest procés, el mes de juliol es va dur a terme un procés de selecció obert per designar una nova direcció de l’esmentat centre únic. La persona escollida és Elisa Sayrol, que s’incorpora al TecnoCampus aquest octubre, en dependència de la direcció general. Sayrol té una sòlida trajectòria en l’àmbit de la gestió acadèmica. Ha estat directora de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona, on també ha ocupat el càrrec de subdirectora de Relacions Internacionals. Va ser també vicerectora de Relacions Institucionals de la UPC, i durant els darrers tres anys, directora acadèmica, com a delegada del rector, del projecte EIT Urban Mobility.
Sayrol és doctora en Telecomunicacions, professora titular des del 2001 i membre d’un grup de recerca en tractament d’imatge i vídeo per al tractament de dades per intel·ligència artificial. En l’àmbit internacional, ha realitzat estades de recerca durant tres anys en dues universitats dels Estats Units.