Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Convocatòria de projectes unilaterals CDTI 2019

El CDTI ha obert la convocatòria de Projectes Unilaterals 2019. Es tracta de projectes realitzats per consorcis internacionals formalment constituïts, amb participació d'una o més empreses espanyoles que col·laboren de forma efectiva en un projecte d'I+D amb un o més socis estrangers. El termini de presentació de sol·licituds és fins al 17 de setembre.

Els projectes unilaterals són aquells projectes en cooperació tecnològica internacional amb certificació i seguiment unilateral per part del CDTI, realitzats per consorcis internacionals, amb participació d'empreses espanyoles, que col·laboren de forma efectiva amb un o més socis estrangers dels següents països: Mèxic, Costa rica, Equador, Colòmbia, Xile, Argentina, Perú, Brasil, Xina, Taiwan, Índia, Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, Singapur, Bangla Desh, Sri Lanka, Vietnam, Filipines, Cambodja, Laos i Myanmar, Japó, Austràlia, els EUA, Egipte , Algèria, Marroc, Líban, Tunísia, Jordània, Qatar, Kuwait, Aràbia Saudita, EAU, l'Iran i Rússia.

També poden adquirir l'etiqueta de projectes aquells dels programes multilaterals i bilaterals que, havent tingut una avaluació positiva pel CDTI, fossin rebutjats per les contraparts del CDTI a discrepar aquestes en l'avaluació, si hi ha col·laboració efectiva entre els socis i aquests han signat un Acord del Consorci que reguli els seus drets i obligacions respecte del projecte, tal com s'exigeix per a tots els projectes unilaterals.

La certificació com a projectes unilaterals ("Informe de Dimensió Internacional") és expedida per part del CDTI, després de la visita d'un delegat de la xarxa exterior del CDTI a les instal·lacions dels socis estrangers. El CDTI informa l'obtenció d'aquesta certificació a les empreses.

FINANCIACIÓ

Els projectes, anteriorment esmentats, podran finançar-se a través dels següents instruments:

• Préstecs internacionals d'I + D, parcialment reemborsables.

• Convocatòries de subvencions Interempresas Internacional (només per a projectes EUROSTARS).

• Préstecs Línia Directa d'Innovació.

En els projectes multilaterals i bilaterals, el CDTI actua també com a oficina gestora per a l'obtenció de la certificació internacional quan el soci espanyol sol·liciti el finançament a altres entitats públiques o quan opti per finançar la seva participació en el projecte íntegrament amb els seus propis recursos.

Per més informació, aquí!



Ajuda projectes PID – CDTI

- Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.
- Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.
- Nº participants: 1 (projecte individual).
- Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).
- Duració del projecte: 1-3 anys.
- Pressupost: Mínim 175K€.
- Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 85% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència entre 2 i 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ, entre el 20 i el 33%

- Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

CDTI – LIC(Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: obert tot l’any.

Més informació


Enisa Joves emprenedors

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

Enisa Emprenedors

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any.

Més informació


Enisa Competitivitat

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats, etc.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

Nova convocatòria de les ajudes Cervera

Aquesta ajuda tracta de finançar projectes individuals d’I+D desenvolupats per empreses que col·laboren amb Centres Tecnològics de l’àmbit estatal en les tecnologies prioritàries Cervera.

Beneficiaris:PIMES i empreses de mitjana capitalització.

L’ajuda pública consisteix en:
- Préstec del 85% de la inversió.
- Subvenció del 33% del préstec.
- Amortitzable a 10 anys (3 de carència).
- Tipus d’interès = 0%.
- Anticipi del 35% de l’ajuda amb límit de 250000€, sense exigència de garanties addicionals.

Es finança la despesa en:
- Personal
- Aparells, equips i instrumentació
- Material fungible

- Subcontractació
- Altres despeses
- Costos indirectes

 

Termini d’execució:Entre 12 i 36 mesos.

La data límit per l’enviament de la sol·licitud:Obert tot l’any.


Si vols més informació sobre la convocatòria, consulta el següent enllaç.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea