El Tecnocampus, com a centre Reempresa per a la zona del Maresme, ha aconseguit, des de la posada en marxa del programa el gener del 2013, garantir la continuïtat de nou projectes empresarials. El traspàs de la propietat d'aquestes empreses ha suposat una inversió induïda de 267.000 euros. Es tracta de negocis que estaven en mans de propietaris que, per diferents motius (jubilació, salut, etc etc), buscaven un relleu. El TecnoCampus ha actuat com a mitjancer per trobar aquests “reemprenedors” que han agafat les regnes d’aquestes empreses.
De quaranta centres locals de Reempresa que hi ha a tot Catalunya, aquestes xifres situen el TecnoCampus en la tercera posició per casos d’èxit, i en la segona en casos atesos (un total de 50).

Un dels casos més significatius és el de l’empresa Topack, situada al polígon del Pla d’en Boet de Mataró. El seu anterior propietari, Josep Flamerich, buscava algú que agafés el relleu per motius de salut. El va trobar gràcies a Reempresa al TecnoCampus: un emprenedor de Sabadell, Eduard Calero, que provenia d’un altre sector, hi va veure una gran oportunitat i tots estan duent a terme el traspàs de manera progressiva, per garantir-ne la continuïtat.

El perfil majoritari dels casos atesos són comerços, la majoria a Mataró; empreses de serveis i industrials. La majoria d’empreses que se cedeixen és per motius de jubilació i falta de relleu entre els familiars. El programa Reempresa ha estat molt ben valorat per part d’aquestes persones perquè els ha ajudat a trobar un perfil adequat per donar continuïtat a negocis que són rendibles i que d’altra manera potser haurien hagut de tancar.

El programa Reempresa és una iniciativa de la patronal vallesana Cecot. A Catalunya, Reempresa treballa colze a colze amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona i quaranta ajuntaments i entitats locals d’aquestes províncies. A nivell empresarial, Reempresa té convenis d’adhesió amb les associacions empresarials de referència en els diferents territoris on s’obren punts de servei i que tenen com a objectiu mantenir el teixit empresarial del seu àmbit d’actuació.

L’objectiu del Centre de Reempresa de Catalunya és acompanyar, assessorar i aconseguir salvaguardar mil empreses catalanes abans de l’any 2016.

Foto: Josep Flamerich i Eduard Calero, a la seu de l'empresa (Autoria: El Mundo)
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea