Els dies 6 i 7 de novembre, el centre tecnològic CETEMMSA, ubicat al parc TecnoCampus Mataró-Maresme i especialitzat en printed electronics, ha acollit el 28è congrés internacional de l’associació “oe-a” (Organic Electronics Association). S’hi han donat cita al voltant de 100 empreses, centres d’investigació i universitats de tot el món.
Algunes de les conclusions de la trobada apunten que aquesta nova indústria assolirà el 2020 un volum de vendes de 60 bilions d’euros. L’objectiu dels printed electronics és flexibilitzar l’electrònica a través de la impressió dels diversos components: sensors, circuits, bateries o leds, entre altres.

Els participants  han conegut els principals avenços en l’àmbit dels smart textils (teixits intel•ligents), sensor systems (sistmes de sensors), smart packaging (envasos intel•ligents) i smart systems&RFID (sistemes i identificació per radiofreqüència).

Els membres de l’associació internacional “oe-a” són els màxims representants d’aquesta industria. En formen part empreses como 3D, Agfa-Gevaert, Basf, Bosch, Dupont, Merck, Mitsubishi, Samsung, Schneider o Solvay, entre altres, a més d’universitats i centres d’investigació com el Fraunhofer, el VTT, el CSEM, el Holst Centre o el CEA, a més de la propia CETEMMSA.

En la sessió d’obertura del congrés, el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, va destacar la importància que trobades d’aquest nivell se celebrin al TecnoCampus, a Mataró. “La vocació de l’economia catalana i mataronina és internacional, i un dels nostres objectius al TecnoCampus és potenciar la nostra presència al món; congressos com el de “oe-a” són molt importants perquè van en aquesta línia”, va apuntar Rey.

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris