Que estàs buscant?
Els propers dies 12, 13 i 14 de desembre d’enguany el TCM NetLab organitza el DASH7 Alliance Winter Meeting a les instal·lacions del TecnoCampus Mataró-Maresme. L’objectiu d’aquestes jornades és triple; formació, demostracions i governança en l’àmbit de l’estàndard DASH7 (ISO 18000-7). A més d’organitzar les jornades els membres del NetLab també participaran activament en les diferents sessions de treball.
a) Formació. Durant el primer dia (12 de desembre) s’oferirà formació a enginyers de tot el món en l’àmbit del protocol DASH7 Mode 2. La formació s’organitza en diferents sessions de treball, una de les quals corre a càrrec dels enginyers del TCM NetLab.
b) Demostradors. Durant el segon dia (13 de desembre) es presentaran els avenços en el desenvolupament de DASH7 Mode 2. Empreses de tot el món, com per exemple Enocean o Melexis, portaran els seus demostradors tecnològics per ensenyar-los.
c) Governança. Durant el tercer dia (14 de desembre) els membre de la DASH7 Alliance discutiran sobre el procés d’estandardització de la tecnologia a nivell mundial a través de la ISO. Per fer-ho hi hauran presentacions tècniques sobre el procés a càrrec dels membres.
Per aquells que no el coneixeu, DASH7 és un estàndard internacional de comunicacions sense fils de baix consum orientat a aplicacions d’Identificació per Radio-Freqüència (RFID, Radio-Frequency IDentification) i Xarxes de Sensors Inalàmbriques (WSN, Wireless Sensor Networks). L’estàndard DASH7 (ISO/IEC 18000-7) és desenvolupat i mantingut per la DASH7 Alliance, un consorci sense ànim de lucre format per fabricants de dispositius, integradors tecnològics, centres de recerca i universitats a nivell internacional.
El principal tret diferenciador respecte altres tecnologies sense fils orientades a l’àmbit de les Xarxes de Sensors Inalàmbriques, com ara ZigBee (basat en l’estàndard IEEE 802.15.4), és que DASH7 utilitza la banda de 433 MHz destinada a aplicacions industrials, científiques i mèdiques (ISM, Industrial Scientific and Medic), fet que en permet el us sense llicència arreu del món. El fet d’utilitzar aquesta banda permet millorar el rang de cobertura dels dispositius (fins a 2 quilòmetres en condicions òptimes) o bé optimitzar-ne el consum energètic (fins a 5 anys segons el cicle de treball utilitzat), doncs la propagació de les ones electromagnètiques en aquesta banda es veu menys afectada per fenòmens com l’atenuació, el soroll i els esvaïments, entre d’altres. A més, l’estàndard també ofereix un ample de banda de fins a 200 kbps, baixes latències i seguretat basada en algorismes de clau publica (AES), entre d’altres.
Per més informació sobre la DASH7 Alliance i el registre al Winter Meeting al TecnoCampus us podeu dirigir a les pàgines següents.