El passat 16 de desembre, en el marc del programa d’acceleració d’start-ups del sector salut StartHealth, el TecnoCampus va organitzar un fòrum d’inversió en què van participar deu start-ups que participen en aquest programa.
La benvinguda de l’acte va anar a càrrec d'Antònia González, cap de suport a emprenedors i creixement empresarial del TecnoCampus. Durant l’acte, que va ser conduit per Yolanda Fernández, responsable de creixement empresarial de TecnoCampus, les start-up van presentar els seus projectes en format virtual davant d’empresaris i inversors, amb un format de pitch de 5 minuts i torn de preguntes. En acabat, Toni Ruiz, en representació d’ACCIÓ, va tancar l’acte.
Finalment, mitjançant formularis de contacte i interès, es va facilitar el networking entre emprenedors, inversors i empresaris assistents a l’acte.
Les start-ups que van participar al fòrum són els següents:
- Berdac: Presentada per Roger Guasch. Es tracta d’un dispositiu de dispensació automàtica de medicaments, que pretén augmentar l’adherència als tractaments farmacològics i reduir els errors en l’administració de medicació. Es composa d’un hardware (dispensador + blisters) i un software per a la monitorització de l’adherència terapèutica en temps real. Permet evitar oblits en la presa de la medicació i errors en la medicació. A més, preveu el risc de recaiguda.
- AIMS Medical: Presentada per Alberto Martín. Sistema de cribratge que permet millorar el diagnòstic i la gestió del risc dels pacients de patir disfàgia orofaríngia. La disfàgia és prevalent en determinades malalties, com les neurodegeneratives, càncer de faringe i lesions cerebrals. Per mitjà de la intel·ligència artificial, aquest sistema d’ús hospitalari proporciona informació a temps real al personal clínic sobre el nivell de risc de patir disfàgia que presenten els pacients.
- Loop Diagnostics: Presentada per Enrique Hernández. Es tracta d’un dispositiu que, mitjançant la utilització de biomarcadors, permet detectar i diagnosticar la sèpsia en estadis inicials i de manera molt ràpida. La ràpida identificació de la sèpsia és essencial, ja que en cas de no ser tractada pot progressar cap a un xoc sèptic. La eina diagnòstica desenvolupada per Loop permet que, en un marge de temps curt, els professionals sanitaris puguin prendre les decisions clíniques adequades.
- Dinbeat: Presentada per Talía Bonmatí. Dispositiu que permet monitoritzar en remot, a temps real i per connexió sense fils les constants vitals (electrocardiograma, freqüència cardíaca i respiratòria, temperatura, oximetria), activitat i posició dels pacients. Disposen d’un wearable comercialitzat per a aplicació en veterinària, i properament, llançaran al mercat Dinbeat Life per a humans.
- Sycai Medical: Presentada per Júlia Rodríguez. Software basat en intel·ligència artificial que, per mitjà de l’anàlisi d’imatges de TACs ajuda els radiòlegs en la detecció, caracterització i seguiment de lesions pre-canceroses pancreàtiques. No només permet augmentar el nombre de diagnòstics accidentals, sinó que també ofereix informació estadística que permet realitzar prediccions de l’evolució de la lesió, i facilitar el diagnòstic i presa de decisions relatives al tractament.
- DeltaQon: Presentada per Patricio Sáez. Es tracta d’un dispositiu mèdic portàtil i fàcil d’utilitzar que proporciona mesures d’alta precisió del moviment articular del cos humà mitjançant sensors inercials. Gràcies a la tecnologia IOT i intel·ligència artificial, permet detectar anomalies en el moviment articular i monitoritzar l’evolució del tractament de rehabilitació. Les aplicacions més rellevants d’aquesta tecnologia són per a les malalties degeneratives, accidents i lesions esportives.
- PostOpAtHome: Presentada per Sergio Vitale. Eina de telemedicina (mhealth) dissenyada per a la monitorització extrahospitalària del dolor durant el període postoperatori; d’aplicació principalment en les intervencions ambulatòries, que són cada vegada més freqüents. L’aplicació permet la comunicació del pacient directament amb l’equip sanitari per tal d’optimitzar la gestió del grau de dolor a temps real.
- Breaz: Presentada per James Hugall. Dispositiu per detectar de manera precoç la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) que bloqueja progressivament les vies respiratòries que provoca problemes respiratoris greus. El dispositiu està dissenyat específicament per a l’atenció primària (on hi ha la majoria de pacients no diagnosticats) com a eina per al cribratge ràpid de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.
- B.Right: Presentada per Álvaro Frias. Es tracta d'una aplicació mòbil basada en un algoritme psicoterapèutic d’intel·ligència artificial dirigida a ajudar als pacients amb trastorn límit de la personalitat i altres trastorns psiquiàtrics a autogestionar les seves crisis emocionals. L’aplicació és utilitzada pel pacient en el moment en què afronta una situació d’inestabilitat emocional, i mitjançant una sèrie d’algoritmes psicoterapèutics, se li proporcionen les pautes psicològiques més pertinents en funció del tipus, intensitat i el moment de la crisi.
- Exheus: Presentada per Teresa Tarragó. Ofereix informació en temps real a través de l’anàlisi de l’expressió dels gens (RNA) i la intel·ligència artificial que permet mesurar i controlar amb precisió els canvis que pateix el cos en funció de la nutrició i l'exercici realitzat mitjançant biomarcadors genètics, reduint els problemes de salut derivats i millorant el rendiment i la recuperació de forma personalitzada.