El TecnoCampus inicia el curs acadèmic 2024-2025 amb una xifra que supera, un any més, el miler d’estudiants de nou accés (1.004) als estudis de grau, i 128 de màsters oficials. L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat del vicepresident, Sergi Morales, i el director general, Josep Lluís Checa, han anunciat en roda de premsa la construcció d'un nou edifici els propers anys per afrontar el creixement previst.

La demanda pels graus d’enginyeria es manté elevada d'ençà de la pandèmia, particularment en Informàtica, però també en enginyeries industrials, especialment vinculats al teixit productiu del territori. En l'àmbit de la salut, el Grau en Nutrició Humana i Dietètica es consolida, coincidint amb la construcció d’un nou laboratori gastronòmic que s’inaugurarà el 2025, pel que fa al Grau en Infermeria s'experimenta un fort creixement ja és el grau amb més estudiants de nou accés (112) i el que compta amb més estudiants totals (391). Quant a l'eliminació de les Proves d’Aptitud Personal per accedir al Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), ha produït un impacte molt positiu en la demanda d'aquest grau. En els graus de gestió empresarial, els graus en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació (AdE) i Màrqueting i Comunitats Digitals (MKT) mantenen una demanda robusta, mentre que el Grau en Logística continua el seu creixement per quart any consecutiu.

Aquest curs, onze titulacions del TecnoCampus compten amb notes de tall, la qual cosa reafirma el prestigi del centre en diverses àrees acadèmiques.

Durant el present curs acadèmic s'inicia el procés per oferir el nou Grau en Intel·ligència Artificial i Robòtica Aplicada el curs 2026-2027, una titulació que respon a la demanda creixent de perfils professionals en aquest àmbit. També es desplega el Marc Educatiu TecnoCampus, alineat amb el de la UPF però amb èmfasi en l'emprenedoria, amb activitats d’aprenentatge cooperatiu a tots els graus.

Pel que fa als màsters, aquest curs es posa en marxa el màster oficial de formació del professorat de secundària en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport amb 32 estudiants matriculats. Entre els projectes de futur en formació continuada destaca el "Master in Management for Global Business", adreçat a titulats universitaris i amb un enfocament internacional.

El TecnoCampus també continua creixent com a pol empresarial, amb 132 empreses allotjades al parc, que tenen 808 treballadors i facturen conjuntament 400 milions d’euros anuals. Les incubadores del parc acullen 37 empreses, i durant l’últim any s'han creat 76 noves empreses amb una inversió de gairebé 2 milions d'euros i 115 llocs de treball generats.

Nou edifici

En la roda de premsa d'aquest matí s'ha informat que s'està avançant en la planificació d'un nou edifici que s'ubicarà a la zona de Yveco-Pegaso, just al costat dels actuals edificis del TecnoCampus. L'alcalde, David Bote, ha explicat que es buscarà la col·laboració `publico-privada per finançar la inversió i que actualment s'està treballant en el pla d'usos i el pla financer d'aquesta instal·lació. Es preu que sigui un edifici polivalent amb capacitat per acollir tant activitat empresarial com formació universitària o de l'àmbit de l formació professional de grau superior.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus acull la presentació de la nova edició dels premis LUDI

Següent

Reimagine Textile: neix lerolero, una startup que revoluciona la moda infantil amb un sistema de subscripció sense permanència