El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i el president de l’Associació d’Agents Consignataris de Barcelona, Jordi Trius, han firmat un acord de col·laboració que permetrà que el Grau de Logística i Negocis Marítims, únic a Catalunya per les seves característiques, i el nou Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, incrementin les relacions que ja manté amb el sector. L’associació agrupa els agents consignataris de vaixells representants de les navilieres que escalen en el port de Barcelona i treballa activament per la promoció i defensa dels interessos d’aquest col·lectiu.

El conveni signat té d'una banda la finalitat de situar el Grau en Logística i Negocis Marítims, i pròximament el nou Màster Oficial en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, com a primera opció universitària de pràctiques del sector, apunta el coordinador dels estudis de logística, Jesús Martínez. “Actualment ja són entre un 60% i un 70% els alumnes que han realitzat  pràctiques en empreses que formen part de l’associació, i l’acord permetrà que els estudiants accedeixin a un major nombre de places gràcies a les primeres navilieres del món, no només a Barcelona, sinó a altres destinacions, ja que són multinacionals que requereixen personal altament capacitat”, apunta Martínez.

Jordi Trius destaca l'estratègia de l'entitat en l'àrea de la formació  "Aquest any celebrem el 30 aniversari de l'inici dels nostres cursos de formació", explica Jordi Trius. Amb l'arribada de les noves tecnologies, apunta, des de l'associació s'"aposta per la formació a distància i de qualitat gràcies a acords  amb la entitats universitaries".

L’acord firmat preveu també convidar professionals de les empreses associades perquè imparteixin  classes en el Grau de Logística i Negocis Marítims, i que participin en activitats temàtiques, com la Jornada de Logística, que es fa anualment, o el Fòrum del Talent, un espai de trobada entre empreses i estudiants per oferir pràctiques o ofertes laborals. També es contemplen en el conveni l’assessoria o la transferència de coneixement, elements que, segons indica el coordinador del grau, són “de vital importància per seguir reforçant la  relació entre la universitat i l'empresa i aportar així valor a la societat”.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris