El Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus torna a tenir presència en la novena edició el festival de fotografía FineArt Igualada, que se celebra del 26 de febrer al 21 de març. És la quarta vegada que el grau hi exposa una selecció de diferents treballs d’estudiants, aquesta vegada realitzats durant els cursos compresos entre 2018 i 2021.

En aquesta edició, la mostra inclou una sèrie de fotografies al voltant de la temàtica de l’autoretrat, realitzades dins de l’assignatura optativa de quart curs "Fotografia documental", impartida pels professors Cristòfol Casanovas, que actúa com a comisari de l’exposició, i Maria Luna Rassa. També s’hi inclouen imatges del curs 18-19, on va participar el recentment desaparegut Joan Safont.

Concretament, s’hi presenten autoretrats realitzats per 32 estudiants, des d’una proposta teòrica que els classifica en actuants, figurants i íntims/confidents.  La proposta de sèries per l’exposició agrupa similituds formals i temàtiques. Destaquen els autoretrats poètics de Susana Kaiana Aizpurua i Francesc Gallego; la sèrie lectores amb fotografies, de Laura López, Paula Vega, Andrea de Olañeta, Sonia Álvarez; la sèrie distraccions quotidianes, de Roger Prunera, Cel Calafell, Laura Llobet i Jan Mir; la sèrie  autoretrats íntims, de Queralt Mums, Yolanda Ramos, Natalia Rabaneda, Arnau Mas, Pere Lloveras, Víctor Rodríguez i Angela Marí. Autoretrats expressius, de Javier Flóres, Ferran Llerena, Adriá Mora, Francesc Santos i Eric Pomar. La selecció es completa amb una sèrie de diversos jocs d'autorepresentació i reflexos, amb treballs d'Albert Carol, Eloi Serra, Nuria Abascal, Aina Comas, Jon San Sebastián, Marc Castellanos, Adriá Bañuelos, Artur Martínez i Natalia Ayala. també s'hi inclou una proposta de Michael Rojas, estudiant de Disseny Interactiu al’ICESI  (Cali, Colombia), que ha format part del programa d’intercanvi del TecnoCampus durant el curs 2019-20.

També es presenta “Catarsi”, el treball de fi de grau de Marina Vallejo, que es, segon la seva autora, “un projecte fotogràfic d’autoretrat que explora diversos vessants del minimalisme, com la felicitat personal i la veritable importància de tot allò que ens envolta. La proposta estètica desenvolupada agafa com a referència els principis bàsics del moviment artístic originari.

Els coordinadors del Grau en Mitjans Audiovisuals, Jordi Roquer i Rafael Suárez, consideren que "col·laborar en iniciatives com FineArt Igualada és una magnífica manera d’apropar els estudiants al món de l'audiovisual i de la cultura, a més de reconèixer també el seu talent i capacitat com a creadors". En aquest sentit, la participació a FineArt permet als universitaris donar visibilitat a les seves obres, i al TecnoCampus posar en relleu la qualitat dels estudis i el talent dels seus estudiants, al mateix temps que continua enfortint la relació del grau amb el territori.

Durant vint i quatre dies, els espais de la ciutat d'Igualada mostraran fotògrafs de tot el món, escoles de fotografia i aficionats. Juntament amb la mostra fotogràfica s'organitzen activitats culturals entorn de la temàtica escollida: xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers per a adults i nens.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris