Un grup d’estudiants del TecnoCampus va engegar el passat novembre un projecte que ja existeix en diverses universitats catalanes, crear el grup LGBT+ del TecnoCampus Mataró. Es tracta d’una delegació de l’Associació Universitària Sin Vergüenza, una associació de joves estudiants lesbianes, gais, bisexuals, trans i de qualsevol condició i orientació sexual que té per objectiu la inserció del col·lectiu en la comunitat universitària i en la societat en general.

La representant de la delegació de Mataró, Mireia Feixas, explica l’evolució del projecte sis mesos després del inici i la participació del grup dins de la Festa Major del TecnoCampus el proper 26 de maig.

Què feu des del grup LBGT+ TecnoCampus Mataró?
El grup segueix tres grans pilars: l’activisme, la formació i el grup social. L’activisme significa fer coses de manera activa, com anar a manifestacions, lluitar contra la homofòbia o contra la violència de gènere, per exemple. De moment, ens hem centrat sobretot en la formació i és per això que cada dijous organitzem xerrades i formacions de 19h a 21h sobre diferents temes. Per últim, el grup social l’estem construint poc a poc a través de sopars després de les formacions i dinàmiques per coneixe’ns més els uns als altres.

Quins són els objectius de les formacions que organitzeu?
Conscienciar per si ve gent amb curiositat per aprendre i formar als estudiants que ja estan interessats en aquests temes. Si tens formació, sabràs com defensar-te davant de gent que pensa que ja no hi ha masclisme, per exemple. A les sessions sovint combinem una xerrada amb un espai més de debat on tothom qui pugui compartir la seva visió. Com més formació reps, més te’n adones que no tot és tan normal com la gent es pensa per molt que ho intentem normalitzar, encara hi ha discriminació i el feminisme no sempre està ben vist.

Quines són les següents formacions que teniu pensades?
Estem organitzant un taller d’autodefensa personal que començarà el 1 de juny, creiem que pot interessar a un gran nombre d’estudiants. Per altra banda, també ens hem posat en contacte amb l’Ajuntament de Mataró per organitzar conjuntament una Pride o Dia de l’Orgull Gay, que seria el primer que es celebraria a la ciutat de Mataró.

El grup és una delegació de l’Associació Universitària Sin Vergüenza de Barcelona. Quin tipus de relació manteniu amb l’associació?
Estem molt en contacte amb les juntes de l’associació, que són un o dos cops per setmana. Per altra banda, membres de l’associació venen casi cada dijous a les xerrades i ens donen molt de suport. Ara estem organitzant la Sinver Trobada, un cap de setmana de formacions per a la gent de totes les delegacions.

Quina és el suport que heu rebut per part del TecnoCampus?
Vam estar en contacte amb els directors de les tres escoles i amb el director de general i tots ens van donar suport per tirar aquesta iniciativa endavant. Per altra banda, tant l’Associació d’Estudiants com la UACU ens va animar per seguir amb el projecte i el vam presentar oficialment el dia del Game Storming.

I per part dels estudiants?
És cert que hi ha una part d’estudiants que segurament pensa que és un grup tancat pensat per un col·lectiu concret però volem transmetre la idea que és un grup obert a tothom, tant per estudiants del TecnoCampus com per gent de fora.


 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris