El patronat de la Fundació TecnoCampus va aprovar en la darrera sessió del 2018 el pressupost de l’entitat per a l’exercici 2019, que assoleix per primer cop els 20 milions d’euros (per 18,5 milions el 2018). El curs 2019-2020, la xifra d’estudiants de grau, postgrau i màster serà de 3.400, lleugerament inferior a aquest curs. Les taxes universitàries dels estudis de grau s’incrementaran un 1,9% de mitjana, en línia amb la previsió d’inflació. Pel que fa a l’oferta acadèmica del curs 2019-2020, la novetat es produirà en l’àmbit de la formació continuada, amb un nou màster oficial en logística.

El pressupost plasma la voluntat expressada en el pla estratègic “TecnoCampus 2022” de passar d’una fase d’expansió a una de consolidació en el projecte. Entre les actuacions que es duran a terme aquest any destaca la inversió del voltant de 800.000 euros en l’edifici TCM6, inaugurat el 2016. S’hi habilitaran aules per a la formació continuada i s’hi traslladaran els serveis administratius i corporatius de la Fundació. Els espais que deixaran lliures els serveis administratius a l’edifici principal (TCM1) permetran crear nous espais per a l’emprenedoria i la innovació adreçats als estudiants. L’aposta per la qualitat es plasma també en la contractació de nou professorat permanent, que passarà dels 77 actuals a 85, per assolir el 50% de professorat permanent i el 50% d’associat, posicionant així TecnoCampus entre les millors pràctiques en el sistema universitari.

El pressupost per a beques, ajuts i exempcions de matrícula se situarà en 1.267.168 euros, amb un esforç més gran en les 56 beques TecnoCampus per a estudiants de grau (dotades amb 300.000 euros, 50.000 més que el 2018), adreçades a  estudiants que no poden fer front a la matrícula per qüestions de renda. El pressupost planteja així mateix la voluntat de posar en marxa beques de post-doctorat, per atreure docents i investigadors de tot Europa que poden donar suport en la docència i contribuir a donar un impuls a la recerca.

Pel que fa a l’àrea d’empresa i emprenedoria, al llarg del 2019 es vol posar en marxa un pla de comercialització del Centre de congressos i reunions per  millorar-ne l’explotació i que sigui un centre de referència al Maresme per les empreses en l’organització de congressos, jornades i trobades empresarials, a més d’atraure actes de caràcter nacional, estatal i internacional. També es planteja la posada en marxa d’una incubadora d’empreses del sector tèxtil, un projecte conjunt amb Eurecat i fruit del projecte comú Reimagine Textile.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea