Antonio José Planells, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, participarà el proper 22 de juny en el “Seminari sobre Cultures del Joc Digital” a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), situada al districte tecnològic i innovador 22@ de Barcelona. L’acte reunirà dissenyadors, desenvolupadors i experts en videojocs i cultura digital, concepte que fa referència a la introducció i adaptació de les noves tecnologies i la convergència digital a l'estil de vida de les persones. L’esdeveniment l’organitza el Grup de Recerca en Aprenentatges, Mitjans de comuniació i Entreteniment (GAME) de la UOC, grup del qual Planells és membre, i forma part del projecte “Cultura lúdica, competència digital y aprendizajes”, finançat per el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Antonio J.Planells, expert i estudiós en jocs de taula i videojocs, explica que l’objectiu és organitzar una primera trobada en comú entre diferents professionals: “Volem reunir acadèmics, autors i gent de la indústria per analitzar els elements en comú, i també els divergents, entre les diferents perspectives de la cultura lúdica digital”. En aquest sentit, Planells explica que els interessa focalitzar el joc “des d’una perspectiva dels Game Studies acadèmics, l’autoria i la creativitat, els e-sports, els retrogaming i la conformació del sector com a indústria cultural”. Com a membre del grup GAME, Planells participarà en una primera xerrada com a acadèmic de la indústria, juntament amb Víctor Navarro, i els dos seran posteriorment els moderadors d’una de les taules rodones.

Es tracta d'un seminari gratuït i obert a tothom però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Segons Planells, és un seminari sobretot dirigit a aquelles persones interessades en analitzar el joc digital més enllà del benefici econòmic i estudiar-lo com a fenomen cultural, social i educatiu, entre d’altres propostes.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat