El parc TecnoCampus Mataro-Maresme  ha celebrat avui una jornada de debat sobre les smart grid o xarxes intel·ligents. Les smart grid són un conjunt d’aplicacions i solucions tecnològiques que sorgeixen de la fusió entre la xarxa elèctrica i les TIC. L’objectiu és integrar usuaris i xarxes, i assolir més seguretat, sostenibilitat i eficiència en el sistema.

La jornada és una iniciativa de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró en col·laboració amb l’Institut Català de l’Energia, que ha aprofitat l’acte per presentar als assistents (unes 80 persones, representants de prop de 60 empreses i institucions, que han omplert la Sala de Graus) el nous eixos sobre els quals s’estructurarà  Pla de l'Energia i del Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020. La sessió ha servit per conèixer els projectes en aquest àmbit dels distribuïdors, així com experiències pilot i polítiques que s’impulsen en institucions públiques com l’Ajuntament de Sant Cugat. S’han abordat aspectes com el cotxe elèctric i l’adequació de la xarxa elèctrica per fer possible la massificació d’aquest nou tipus d’automòbil. Les smart grid s’han presentat com una gran oportunitat per generar una indústria de solucions i components.

El president de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha obert la jornada i ha explicat que en el Pla del mandat una de les línies estratègiques de la ciutat és l’energia, pel que pot representar com a sector emergent. En aquest sentit, ha destacat l’aposta per posar en marxa els propers anys uns estudis universitaris de grau a Escola Universitària Politècnica de Mataró dedicat a l’enginyeria de l’energia. El director de l’EUPMT, Marcos Faúndez, ha destacat en aquest sentit l’èxit de la jornada, que s’emmarca en aquesta voluntat de l’EUPMT de posar en marxa aquest nou grau.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris