La sessió inaugural del nou Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), que comença a impartir-se aquest curs, ha reunit avui al TecnoCampus Mataro-Maresme autoritats acadèmiques, polítiques i esportives, que han volgut acompanyar els estudiants i els seus familiars en un dia tan especial. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha fet la cloenda de l’acte, en què ha destacat “les finestres de feina que s’obren als futurs graduats en aquests estudis, si persegueixen els objectius amb esforç i perserverança”. L’alcalde ha mostrat l’agraïment a tot l’equip de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, on s’imparteix el grau, i a la Universitat Pompeu Fabra, a la qual està adscrita aquest centre.

El vicerector de Docència i Ordenació Acadèmica de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Eladi Baños, ha apuntat que la posada en marxa d’aquest grau no ha estat fàcil per l’existència d’aquesta titulació en altres centres. “Es justifica pels elements diferencials que té el grau, gràcies a l’esforç dels professionals que l’han dissenyat”, ha apuntat Baños. Entre aquestes singularitats, la directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, ha assenyalat l’aposta per l’emprenedoria i la menció en esports nàutics, a la qual poden optar els estudiants si trien un determinat itinerari currícular. Formar professionals que siguin capaços de treballar en aquest àmbit és un dels objectius del grau, i en aquest sentit els ports esportius del Maresme hi col•laboren en la part de les pràctiques dels estudiants.

L’encarregat de la pronunciar la lliçó inaugural, Albert Soler (a la fotografia superior), que va ser secretari d’Estat per a l’Esport, ha incidit en el fet que els llicenciats en aquest grau ja no han de veure la docència en escoles i instituts com l’única sortida laboral plausible. El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, ha assenyalat per la seva banda que aquests estudis “tenen tots els ingredients per ser una referència”, i ha remarcat la col•laboració que s’obre entre el Tecnocampus i els ports esportius del Maresme.

Finalment, el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, ha apuntat que “el TecnoCampus és on la universitat i l’empresa es donen la mà”, ja que als estudis universitaris que s’hi imparteixen s’hi suma una extensa comunitat empresarial formada per més de 100 empreses. Rey ha destacat les excel•lents dades de matrícula del curs que comença als centres universitaris del parc, amb un creixement del voltant del 30% respecte el curs anterior; un èxit al qual ha contribuït decisivament la bona acollida del nou grau de CAFE iniciat avui.  

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat