El professor Jordi Ojeda participa en el primer Encuentro Iberoamericano de Fablabs, organitzat per les xarxes FabLaT i IberoFAB, amb el lema de «comunitat circular», que suposa un impuls per a la creació de diferents xarxes a nivell nacional i internacional.

Del 23 al 25 de novembre de 2023, s’ha celebrat a la seu del Fablab del Centre d'Innovació en Economia Circular de l'Ajuntament de Madrid el primer Encuentro Iberoamericano de Fablabs, organitzat per les xarxes FabLaT i IberoFAB, amb el lema «comunitat circurlar».

L’objectiu de les jornades ha estat que els diferents FabLabs de l'àmbit iberoamericà conflueixin per donar a conèixer les diferents iniciatives que s'estan realitzant des de les seves comunitats en relació amb l'economia circular i generar coneixement sobre aquesta temàtica, amb la possibilitat de seguir les xerrades presencialment o de forma virtual. Jordi Ojeda, professor del Departament de Tecnologia, en representació del FabLab TecnoCampus, va participar el primer dia a la taula rodona «IberoFab: oportunitats i sinèrgies». També va participar el segon dia a la primera trobada de FabLabs universitaris, celebrat a la seu de la Universidad Francisco de Vitoria en Pozuelo de Alarcón. 

El tercer dia de la trobada es va fer una reunió conjunta entre la xarxa IberoFab i la xarxa FabLat, que, en aquest cas, havien organitzat la seva trobada presencial al Fablab de la Universidad de las Américas, a la ciutat de Quito a Ecuador. Com a resultat d’aquestes accions s’està treballant per tal de crear una xarxa a nivell nacional de fablabs, així com una xarxa específica de fablabs universitaris, que puguin tenir relació a la vegada amb la xarxa llatinoamericana.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus debat el paper de les dones en l'àmbit tecnològic

Següent

Els professors Miguel Guillén i Eloi Serrano publiquen un article sobre economia social i intel·ligència artificial a la Revista CIDOB d'Afers internacionals