El projecte europeu TANDEM+ (Transformation, Acceleration, Networking, Development, Entrepreneurial education and Mentoring+) consisteix en la creació d’una aliança internacional d’universitats emprenedores que pretén generar impacte des de les institucions d’educació superior seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos dins l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. 

Featured image

El Tecnocampus hi participa com a partner del projecte, juntament amb la Universitat d’Aveiro (Portugal), líder del projecte, l’Strascheg Center de Munich (Alemanya), l’Institut de Tecnologia de Dundalk (Irlanda), la Fonden for den Entreprenørskab (Dinamarca), la Universitat d’Economia de Varna (Bulgària), la Josip Juraj Strossmayer University of Osijek (Croàcia) i la Czech Technical University de Praga (República Txeca). El projecte està recolzat per EIT Urban Mobility i EIT manufacturing, que donen suport a la ideació i generació d’oportunitats d’emprenedoria en aquests àmbits. En la primera fase, que s’ha dut a terme des del juliol fins al desembre del 2021, estudiants, PDI i PAS han format part del programa, establint una extensa comunitat internacional d’impuls a l’emprenedoria universitària.

L’equip del Tecnocampus està format pels professors Ester Bernadó, cap de projecte; Jaume Teodoro i Alexandra Samper, de l’Escola Superior Politècnica; Ismael Hernández, Valeria Bernardo i Giovanni Giusti, de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa; Anahí Moyano, responsable d’emprenedoria universitària, Ferran Huidobro, tècnic de projectes de creixement empresarial, Antonia González, cap d’emprenedoria i creixement empresarial, David Rangil, tècnic d’emprenedoria, i Marta Carceller, tècnica del projecte.

Aproximadament 220 estudiants de totes les universitats participants, entre ells 12 estudiants de Tecnocampus, han format part del programa universitari, on els equips d’estudiants treballaven un repte de mobilitat sostenible o d’innovació per a la indústria. 

Per altra banda, uns 42 professors i 29 professionals vinculats a institucions d’educació superior, 5 professors i 3 tècnics de diferents departaments del Tecnocampus, han format part del programa “Train the Trainer”, amb l’objectiu de poder debatre, aprendre i incorporar metodologies orientades a desenvolupar les competències emprenedores.

La fase 2 del projecte comença el gener del 2022 amb el  nou programa “Start for Future”, que coordina l’Strascheg Center for Entrepreneurship de Munich, el qual incorpora la incubació de propostes d’estudiants en diferents institucions europees i la co-creació amb el teixit industrial. Tres estudiants del Tecnocampus, Joan Gabarró, Pau López i Alberto Rodríguez han estat seleccionats per participar-hi.


Anterior

La Universitat Pompeu Fabra i el TecnoCampus lliuren les beques Talent als millors expedients acadèmics a estudiants de nou accés

Següent

Robotics & Health: la nova optativa que introdueix la robòtica a Infermeria