Aquesta és la segona edició d’una festa al voltant del cel que enguany ha superat les expectatives: hi van participar més de 200 persones.  Les empreses Formbytesi Poppox, ambdues ubicades al Tecnocampus, van participar en la jornada amb l’objectiu d’acostar la tecnologia als joves.

L’empresa del parc Formbytes, dedicada a desenvolupar impressores 3d de qualitat per a tothom va posar un stand a la Install Party per donar-se a conèixer: “És una oportunitat perquè els joves ho coneguin però sobretot perquè el professorat ho vegi com una gran oportunitat per incorporar aquest instrument a l’institut”, explica el cofundador de l’empresa Quim Agustí. Per altra banda, el director de l’empresa de Poppox, Jordi Serra, va fer una xerrada als estudiants sobre com funciona un telèfon mòbil per dins. L’estiu passat Poppox va treure el seu primer model de smartphone lliure dissenyat a Catalunya, el Poppox P1. Jordi Serra va animar als estudiants a crear els seus propis projectes: “Si voleu muntar alguna cosa, es pot començar amb poca gent però ajudant-se els uns als altres, és important la gent de la qual t’envoltes”.

L'alcalde de Mataró, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, van assistir a la Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats. Al vespre va arribar l'hora dels premis, que van lliurar Dolors Guillén i el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro. Els reconeixements van ser per a:

"Laboratori d’investigació en l’aprofitament de les energies renovables i IOT per l’ús quotidià en les smartcities", de l’INS Ernest Lluch (Barcelona).
"Dispositiu d’ús quotidià que permet a les persones discapacitades assolir independència en la seva mobilitat", de l'alumne Adrià Arroyo, de l’Escola Meritxell (Mataró).


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris