Generació Digital és un programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals sobre tecnologia amb una pota a la ràdio i a la televisió, a més de a les xarxes socials. Gina Tost n’és una de les impulsores, i s’ha convertit en una de les periodistes més reconegudes en la divulgació de les noves tecnologies. És també una de les creadores i comissària de Digital4C, l'esdeveniment del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que ajunta tecnologia i creadors.


-Quina visió tens de les noves tecnologies i com ens marquen i ens marcaran?
-“Les noves tecnologies són avui a l’abast de tothom. Qui no les conegui, serà un analfabet en el futur. Els nadius digitals no existeixen, perquè el coneixement de les eines no s’adquireix de naixement, cal aprendre’l.”

-A més d’una eina quotidiana més, ja són una bona oportunitat laboral?
-“Catalunya sempre ha estat territori innovador, també en el camp de les tecnologies. De fet el català és una de les llengües més presents a la xarxa. Les aplicacions mòbils o els jocs en Java, des de fa molts anys, han generat empreses al nostre país. Tenim grans professionals, en molts casos gràcies al fet que són autodidactes.”

-Consoles i mòbils conviuran bé en els videojocs?
-“Segur que sí. Són entorns diferents, i a més els dos dispositius ofereixen prestacions diferents. Les consoles també evolucionen, cada marca fa el seu posicionament, però crec que tindran continuïtat”.

-Creus que les noves ofertes formatives, com el Grau en Aplicacions Interactives i Videojocs del TecnoCampus, són una oportunitat per als joves?
-“Jo crec que el grau és molt interessant, perquè no busca formar el perfil molt tècnic, sinó perfils professionals més polivalents. La part social, humana, d’un videojoc, no passa únicament per un programador i un artista. Hi ha molts més nivells intermedis, cal generar noves maneres de jugar, noves narratives, i per tant aquests nous professionals tindran un paper molt important en el futur”.

-Això lliga amb el sorgiments de nous tipus de professionals?
-“Sí. Estan sorgint nous perfils professionals, per exemple, en la indústria dels videojocs, el gamedesigner que estudia cada quan t’ha d’aparèixer el botó de comprar en els jocs Freemium. Aquest aspecte serà clau en els videjocs tant per a consoles com per a mòbils.”


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea