Et vas graduar en Ciències Empresarials a la primera promoció nocturna de l’Escola Universitària del Maresme, l’actual Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, l’any 1999. Com recordes el teu pas per la universitat?

Tinc molt bons records, els companys, el professorat, l’espai, l’entorn...

Per a mi era una nova etapa de la vida que vaig prendre amb molta il·lusió i que m’obriria portes al futur.

 

Si haguessis d’escollir un record del teu pas pel TecnoCampus, quin seria?

Les amistats que han perdurat fins ara.

 

Ser la primera promoció sempre comporta certs riscos. Per què vas escollir estudiar aquí? Quina valoració faries?

La EUM em donava una oportunitat al costat de casa, per a mi era molt important, ja que la meva filla gran en aquell moment tenia 5 mesos. I el fet de poder anar a classe a la tarda, era importantíssim per la infraestructura familiar. Quan es va inaugurar la Universitat, un grup de persones interessades vàrem anar a veure al Sr. Eugèni Romeu, director gerent i director acadèmic de l’EUM en aquell moment per sol·licitar que es plategessin obrir el nocturn, ja que podria donar oportunitat d’estudiar a persones que estaven treballant i en altres situacions. Sabia queun centre nou comportava riscos, però era un centre adscrit a la Pompeu Fabra i el Sr. Romeu també donava molta confiança per la seva trajectòria,

 

Actualment  treballes oferint assessorament comptable i fiscal a empreses i particulars en la teva pròpia empresa, l’assessoria l’Esplanada. Què és el que t’agrada més de la teva feina?

Poder orientar a les persones i empreses a prendre bones decisions, a visualitzar allò que volen construir i també a conscienciar dels seus drets i deures en l’entorn empresarial .

 

Per què vas optar per emprendre pel teu compte?

De fet va ser degut a que la empresa en la que estava treballant es va veure obligada a tancar.

Llavors la que ara és la meva sòcia i jo vérem pensar que podríem intentar de oferir els serveis de comptabilitat i fiscalitat, laboral i legal que ja era el que fèiem internament a la empresa que va plegar.

En aquell moment ens va engrescar que ja teníem algun client al que li oferíem els serveis ja comentats i poc a poc ens vam anar animant i amb la sort de poder arrancar aquest projecte en una oficina petita i compartida, però suficient per començar, i a partir d’aquest moment ens vam anar a posicionant creixent .

També ens oferia unes facilitats personals de treballar prop de casa i això també va contribuir moltíssim en la conciliació de la vida personal i laboral..

 

Com ha canviat el sector des que et vas graduar?

Si  moltíssim, l’entorn ha evolucionat moltíssim, la tecnologia, els programes informàtics, les xarxes socials, internet, les presentacions telemàtiques...fa que la relació amb els clients i les administracions hagin canviat per bé i per mal.

Aquesta mateixa evolució, fa que els propis clients estiguin més informats.

Ara podem tenir clients als quals ni tant sols veiem personalment, que ens envien la informació via telemàtica, o mitjançant programes preparats perquè ells mateixos introdueixin la seva informació.

També ha canviat perquè ara hi ha part de les feines que es desenvolupaven en els nostres centres de treball, que ara les administracions les estan oferint gratuïtament, per lo que hi ha un ninxo de mercat que ha desparegut del nostre sector o que ja és residual

 

Han transformat les noves tecnologies la teva feina? De quina manera?

Si, en moltes coses ens estan facilitant el treball.

Tots els enviaments telemàtics que fem a les administracions, ens han ajudat a optimitzar millor el temps, ara ja no hem de fer llargues cues per fer sol·licituds, entregar requeriments... a Hisenda, a La seguretat social o als jutjats.

Els arxius, el paper que  anem reduint de mica en mica i l’organització de la documentació és més àgil,

Treballar remotament, des de qualsevol lloc on hi hagi connexió a internet, és un luxe.

Compartir arxius, treballar en xarxa ...

 

Quins canvis veus en les noves generacions?

Que estan molt ben preparats, i que la tecnologia ja ha crescut amb ells. Els hi és molt més fàcil. Son més globals. El mon és un tot, no hi ha fronteres

 

A part de treballar en el sector comptable i fiscal, també sempre has estat molt vinculada al teixit social del territori. De fet, ets una de les impulsores i actualment presidenta de l’Associació Maresme Oncològic. Com va sorgir el projecte i per què vas decidir impulsar-lo?

Vaig patir un càncer de mama al 2002 i durant tot el procés Oncològic, entre varies persones  afectades de càncer que coincidíem a les sales d’espera de les consultes de Cirurgia, oncologia i amics i coneguts que ens van presentar alguns metges, ens vàrem adonar que faltava una associació que recolzes als afectats de càncer, i poc a poc va néixer la  Associació Maresme Oncològic l’any 2005.

Des de llavors, hem anar creixent i oferint serveis a les persones afectades de Càncer i als seus familiars.

Ara hem fet un pas endavant i ens hem canviat de local per poder seguir creixent i fent costat a les persones que ens necessiten.

 

Consideres que és important vincular-se al territori? I a iniciatives de caire social? Per què? Què t’aporta?

Si, vincular-se al territori et fa conèixer el teu entorn i prens consciència del que passa al teu voltant.

Les iniciatives de caire social son important per que la societat necessita humanitzar-se, si ignorem el que passa al nostre voltant, donem l’esquena a la nostra societat i a nosaltres mateixos. Sempre pensem que les coses els passen als altres, i no és així.

Per a mi sempre és molt necessària la implicació. Al mateix temps que nosaltres estem ajudant a altres persones, també estem creixent. Ens fa més.

 

Els estudiants que acaben els estudis universitaris s’enfronten en un món laboral cada cop més canviant i en cas d’empresarials, a un ventall de sortides professionals molt ampli. Alguna recomanació?

Intentat sempre anar amb la ment oberta, no sabem mai quin serà el nostre futur.

Cada pas a la nostra vida compta per els propers que anirem fent. Sempre hem de intentar aprendre, absorbir coneixement constantment, tant de les coses bones com de les no tant bones, perquè al final la experiència en el sector en el que estiguem  ens anirà especialitzant i serà el que en un futur ens donarà reconeixement. Perquè una vegada acabats els estudis universitaris s’obre un mon, on amb sort podrem aplicar el coneixements adquirits, però a més i haurem de sumar habilitats socials, i altres coneixements i formes de fer que adquirirem en el temps i que enriqueixen tant com el pas per la universitat.

 

Actualment formes part del Consell Alumni com a representant en l’àmbit de les Ciències Empresarials, una manera de seguir vinculat a la universitat. Consideres que és important seguir mantenint el vincle? Per què?

Si, perquè tenir vincles amb les arrels sempre és important, el reconeixement dels centres on em vaig formar i tot el que em van donar en el seu moment, és part del que soc ara .

 

De fet, el juny de l’any passat vas participar, i també en l’organització, a la trobada d’antics alumnes de l’Escola Universitària del Maresme i de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Quina valoració faries?

Molt positiva, ens vàrem retrobarun nombre força important d’antics companys i companyes que ho vàrem fer en un entorn festiu i que a més vàrem poder visitar les instal·lacions actuals, res a veure amb l’edifici on nosaltres vàrem estudiar

 

Com consideres que des de la universitat es pot potenciar la comunitat de graduats?

S’hauria de poder fer una xarxa on els antics graduats puguin ajudat als nous graduats a posicionar-se en el mon laboral o en el mon de la emprenedoria aprofitant  els coneixements.

Ara per aconseguir que la universitat sigui el nexe de connexió, caldria buscar alguna cosa que pogués engrescar a ambdues parts. Jo ara mateix no sabria per on començar, però hi pensaré.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris