Isabel Quintana és la responsable de l’Àrea d’Atenció Col·legial al Col·legi d’Infermeres de Barcelona. Com a entitat vinculada a l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, en aquesta entreviusta explica les eines que els futurs graduats del Grau en Infermeria trobaran en aquesta institució.

-Què pot oferir el Col·legi als graduats en Infermeria?
-“Actualment, col·legiar-se és obligatori per exercir la professió. El Col·legi dóna garanties tant als professionals com als usuaris. Des del punt de vista dels infermers i infermeres, els proporcionem tota mena de serveis, des de la defensa legal quan s’escau fins a un nou servei que hem llançat fa poc que ajuda els professionals que vulguin reorientar la seva carrera o millorar les seves competències. Els expliquem quins possibilitats hi ha per aconseguir-ho.”

-Quins consells pot donar a estudiants o recents graduats?
-“El que dóna un valor especial a la feina, a part dels coneixements, és l’actitud personal. Temes com el lideratge, l’actitud, són crucials avui en dia. Cuidar la salut de les persones és una feina global, que no es limita a les sortides habituals en centres sanitaris.”

-Quines són aquestes oportunitats?
-“Per exemple en l’àmbit digital, des del Col·legi estem treballant en un projecte que és la infermera virtual. I hi ha molts professionals que estan treballant en àmbits com la prevenció, el canvi d’hàbits cap a d’altres més saludables, o la formació. En el meu cas, per exemple, sóc infermera, i em vaig formar com a coach d’altres professionals.”

-Marxar a l’estranger ha estat els darrers anys una sortida per a graduats de diverses branques, també de la infermeria. Reben moltes sol·licituds en aquest sentit?
-“Tenim una borsa de treball i sí que és cert que hi ha molta demanda provinent de l’estranger. El Regne Unit és un destí habitual. El que recomanem és que qui marxi a estudiar o treballar a l’estranger disposi de tota la informació, per evitar ensurts. En aquest sentit el col•legi ofereix també una assessoria personalitzada”.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Miguel Guillén participa al Congrés Internacional Lenin: Autodeterminació, Tècnica i Poder