El Cicle de Conferències sobre Economia que organitza l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus continua aquest trimestre i arriba ja a la fase final. .Les sessions se celebren a la Sala de Graus al matí (a les 12hr) i per assistir-hi cal enviar un correu a emontia@tecnocampus.cat.

8 de juny. Dr. Joan Costa i Font. Professor Titular d’Economia Aplicada de la London School of Economics. Investigador associat del Centre per al Desenvolupament Econòmic (CEP) i LSE Salut. Ha estat Harkness Fellow a la Universitat de Harvard i professor visitant a la Universitat de Boston (CRR), la Universitat d'Oxford (IA) i la Universitat de Munic (CES). La seva investigació està a la frontera de l'economia i altres ciències socials (principalment la política i la sociologia). En concret, s'ha especialitzat en l'anàlisi econòmica de les polítiques socials (principalment de salut i envelliment), l'anàlisi econòmica del comportament social (identitat, l'autoestima, les idees, la cultura) i el disseny fiscal i la política de les institucions europees de protecció social. Línies d'Investigació:  Economia Política de Salut i Protecció Social; Economia de la motivació social (identitat, Cultura, Idees); La desigualtat de la Salut - Orígens i mesura del comportament.; Finançament de la Salut i Atenció a llarg termini

17 de juny. Dr. Vicenç Navarro. Catedràtic de Ciència Política de la UPF. En l’exili, va passar per les universitats sueques d'Uppsala i Estocolm, on va estudiar Economia política. Va continuar els seus estudis al Regne Unit, a la London School of Economics, a la d'Oxford i a l'Edimburgon hi va estudiar Polítiques Publiques i Socials. El 1965, va anar a la Universitat Johns Hopkins, on es va doctorar l'any 1967 i on ha impartit la docència durant trenta-cinc anys.Ha estat assessor de molts governs arreu del món pel que fa a les reformes dels seus sistemes de salut. També ha assessorat les Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Actualment dirigeix l'Observatori Social d'Espanya, una xarxa d'acadèmics i investigadors de diverses universitats que són experts en diverses àrees de l'Estat del benestar.Ha escrit uns vint-i-cinc llibres que han estat traduïts al castellà, el francès, l'alemany, el suec, el japonès o el xinès i més de quatre-cents articles científics.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Miguel Guillén participa al Congrés Internacional Lenin: Autodeterminació, Tècnica i Poder