L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2012/2013 al TecnoCampus ha omplert avui l’auditori del parc, on s’han reunit més de 300 persones entre estudiants, professors, i representants polítics i d’institucions de la comarca.  En la cloenda, l’alcalde, Joan Mora, ha destacat l’ambició del TecnoCampus, que ha de tenir la visió de contribuir decisivament a la millora de la societat. “La nostra visió ha de ser que vosaltres, estudiants, d’aquí a 30 anys hàgiu contribuït a crear empreses, a fer créixer les que ja existeixen o a captar algunes de les que hi ha al món perquè s’instal•lin a casa nostra”, ha assenyalat l’alcalde. En aquest sentit,ha llançat la idea que els entorns del TecnoCampus al Rengle, avui en bona part per desenvolupar des del punt de vista urbanístic, es converteixin algun dia en una “city de negocis”.


La referència als 30 anys que enguany es compleixen des de la  creació de l ’Escola Universitària Politècnica de Mataró ha estat una constant en l’acte inaugural del curs 2012/2013. Aquest centre, un dels tres integrats avui en el TecnoCampus, va ser un embrió del TecnoCampus actual, segons ha apuntat el seu director general, Jaume Teodoro. Per la seva banda, el president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, ha assenyalat que l’excel·lència en la docència, el lligam íntim amb l’empresa i la inserció laboral dels titulats que surten del TecnoCampus són els grans reptes de futur. Per afrontar-los, ha avançat que es treballa amb l’adscripció a una sola universitat dels estudis del parc, en lloc de la situació actual, en què alguns estudis estan adscrits a la UPC i d’altres, a la UPF.

El director general d’Universitats, Lluís Jofre, ha garantit el suport del govern català als plans de futur del TecnoCampus, que ha definit com “un projecte innovador que ens por servir de referència en els canvis que ha d’afrontar el sistema universitari català”. Els canvis principals, ha indicat, passen per la reordenació i racionalització del mapa de titulacions, l’especialització dels campus, la millora dels sistemes de govern per fer-los més àgils i l’augment dels nivell d’inserció laboral dels graduats.
La lliçó magistral, sota el títol “Salut: la bossa o la vida?”, ha anat a càrrec de Vicente Ortún, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i expert del Centre d’Investigació en Economia i Salut (CRES). Ortún ha  apostat per la reforma del sistema sanitari públic, en el marc de la reforma de l’estat del benestar, perquè en cas contrari, ha apuntat, “les classes mitjanes en fugiran i la sanitat pública serà purament de beneficència” 

Durant l'acte el Cor Madrigalista de Mataró ha cantat una peça del compositor d'Eduard Toldrà  i l'himne universitari Gaudeamus Igitur com a final de l'acte.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat