Un estudi d’Helena M Hernández-Pizarro, investigadora del Departament d’Empresa del TecnoCampus, i Laia Maynou que avalua l’efectivitat de la prescripció d’activitat física a població adulta amb alt risc cardiovascular a Catalunya s’ha publicat a la revista Economics and Human Biology.

L'estudi es presenta el proper 7 de novembre a la 2a Jornada Científica CareCityLab 2024 a l’Hospital de Mataró. Centrant-se en la intervenció del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) i emprant dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), l’estudi demostra que la prescripció d’activitat física a l’atenció primària redueix el risc de patir mala salut mental, especialment entre les dones de la població objectiu.

Els resultats són consistents amb diverses mesures de salut mental. Les autores troben que el PAFES contribueix a assolir alt nivell d’activitat física, però no afecta a les taxes de sedentarisme ni els minuts caminats per dia. L’estudi també demostra la presència d’externalitats positives de la intervenció, ja que no només millora l’activitat física i salut mental de la població objectiu, sinó també de la població adulta en general que es podria donar per la prescripció dels facultatius a població adulta i/o el boca-boca de les persones que han rebut la prescripció. 

Aquest estudi aporta evidències sòlides sobre els beneficis de la prescripció d’activitat física en salut mental, destacant la importància de les intervencions a gran escala en l’atenció primària per millorar la salut de la població amb alt risc cardiovascular, que alhora té més probabilitats de patir mala salut mental. Per tant, la prescripció d’activitat física esdevé una eina útil per preservar el benestar mental.


Anterior

Mataró celebra la quarta edició de la jornada Tex & Tech, impulsada per Reimagine Textile

Següent

Un rànquing d'investigació destaca els professors del TecnoCampus Alepuz i Faúndez