La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró ja ha validat les 10 primeres mesures de xoc per afavorir la reactivació de la ciutat, algunes de les quals ja s’han posat en marxa. La Taula, que té per objectiu elaborar el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, es va constituir divendres 22 de maig i està integrada per l’alcalde, David Bote, els representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).

Les accions acordades s’inclouen en l’eix “Mataró Reconstrucció des de la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació” del Pla. Aquest eix es proposa afavorir la reactivació econòmica -especialment dels sectors més afectats com el comerç, la restauració o l’hostaleria-; impulsar una economia saludable i circular; donar suport a la indústria i a l’activitat productiva; i ajudar a les empreses a la transformació digital, entre d’altres.

Per contribuir a la presa de decisions, s’ha creat un observatori específic de l’impacte de la crisi de la Covid-19 a la ciutat, que funciona com a instrument de seguiment i aporta dades a nivell demogràfic, laboral, econòmic, d’habitatge, cohesió social...

Les mesures acordades en la primera reunió de la Taula de reconstrucció social i econòmica són les següents:

  1. Realitzar un monitoratge periòdic, a través d’enquestes, per conèixer les necessitats i evolució de les empreses.
  2. Facilitar un banc de proveïdors per a la compra de materials necessaris per a la nova realitat.
  3. Assessorament per a l’optimització dels costos del subministrament elèctric dels establiments.
  4. Distribució de guia de bones pràctiques, per dotar els empresaris de pautes clares a seguir per reobrir els seus negocis i donar seguretat als compradors.
  5. Protocols per a establiments segurs ‘Covid free’ per a l’autoavaluació dels establiments de cara a garantir una correcta implementació de les mesures.
  6. Tràmit ràpid per a la reactivació de terrasses: Simplificar els processos d’atorgament de llicències i garantir l’ampliació de la capacitatde manera immediata.
  7. Impulsar la formació virtual per a persones i empreses..
  8. Microcrèdits per a autònoms, pimes i entitats: Destinats al pagament de proveïdors, per fer front a despeses de lloguer, subministrament i inversions associades al compliment normatiu per a la reobertura d’establiments.
  9. Dispositiu específic per donar suport a la reactivació econòmica: dispositiu específic d’agents facilitadors, cívics i d’inspeccióper donar suport a la reactivació econòmica, format per a persones de diferents serveis municipals.
  10. Fiscalitat resilient: mantenir i ampliar les mesures de flexibilitat fiscal i compensacions en taxes i preus públics més afectats per la crisi.

 

questes mesures se sumen a les més de 30 accions que el Grup Ajuntament ja ha havien impulsat des que es va decretar l’estat d’alarma.

Veure noticia


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat