Aquesta start-up ubicada al TecnoCampus acaba de presentar al CES 2023 de Las Vegas, juntament amb Panasonic, un innovador dispositiu que facilitarà molt la vida a les persones amb algun tipus de discapacitat visual, ja que serviran de suport per a la mobilitat i els atorgaran autonomia.

Les de Biel Glasses són ulleres intel·ligents que milloren la mobilitat, autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual. Funcionen en reconèixer i assenyalar obstacles: canvis d'alçada a terra, encreuaments de carrers i semàfors, entre d'altres. El dispositiu també millora la visió adaptant la il·luminació i fins i tot podent fer zoom; tot això aprofitant al màxim la resta visual de cada usuari mitjançant l’ús de la realitat mixta. Les ulleres combinen un sistema d'intel·ligència artificial amb tecnologia robòtica per processar les imatges que capten les lents, interpretar escenaris i generar uns estímuls visuals que l'usuari pot interpretar malgrat les capacitats visuals limitades.

Aquest aparell és útil per a patologies que comporten pèrdues de visió perifèrica i permetran a molts usuaris amb visibilitat reduïda moure's amb més independència gràcies a un sistema de Realitat Augmentada. Detallen a l'usuari on hi ha els diferents obstacles que no veu i poden arribar a constituir una amenaça per a la seva integritat.

Perquè els beneficis siguin màxims, el producte haurà de ser adaptat per òptics a les necessitats específiques de cada usuari. Les Biel Glasses no es diuen així per casualitat: el projecte en què ara s'implica Panasonic va néixer de la mà de Biel, un nen català nascut amb discapacitat visual els pares del qual, Constanza Lucero i Jaume Puig, van treballar junts per, com ells mateixos expliquen, " crear solucions avançades i assequibles per adaptar el món als seus ulls”. Ara, de la mateixa manera que van ajudar el seu fill, volen ajudar moltes altres persones en situació similar. 

Més informació 


Anterior

Neix Thinkin3D Mataró, la incubadora d’alta tecnologia per acompanyar startups, pimes i micropimes en la seva acceleració tecnològica

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat