Mataró organitza aquest mes de febrer un seguit d’activitats que s’emmarquen en la Mobile Week, una iniciativa coorganitzada per Mobile World Capital Barcelona amb diversos ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha el de Mataró. La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, la SomHackathon sobre envelliment actiu i saludable i la presentació de quatre propostes tecnològiques en salut i hospitals són les principals activitats de Mataró. Tota la informació i les inscripcions a les diverses activitats està disponible al web https://www.tecnocampus.cat/ca/mobile-week.

L’esdeveniment, sota el lema "Tecnologia per a la ciutadania", ha permès programar un seguit d’activitats sobre envelliment saludable i tecnologia, per a les quals ha comptat amb la col·laboració del TecnoCampus, el Consorci Sanitari del Maresme i l’associació d’empreses GENTIC, a més de les empreses i institucions implicades en una d’aquestes iniciatives, la Som Hackathon.

Serà precisament aquesta iniciativa, la Som Hackathon, que tindrà lloc el proper cap de setmana, el que donarà el tret de sortida a la Mobile Week a Mataró. Una  seixantena d’estudiants universitaris, amb el suport de mentors de TecnoCampus, Som Mobilitat, Everis, Adevinta, Intowin i MGC, cercaran solucions tecnològiques i empresarials a un repte que se’ls plantejarà sobre envelliment saludable.

El dia 20 de febrer a la tarda, a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61, Mataró) es farà la presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, en un acte presidit per l’alcalde, David Bote, i on la professora de la UPC Carme Torras pronunciarà la conferència "Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació".

El 24 de febrer, a la Sala d'Actes del Consorci Sanitari del Maresme (C/ de Cirera, 230 es presentaran quatre propostes tecnològiques relacionades amb apps i amb aplicacions d'intel·ligència artificial en salut i hospitals.  Cada presentació durarà uns 30 minuts i inclourà  demostracions de com funcionen les apps.

L’endemà, el 25 de febrer, l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus organitza dos tallers sobre tecnologia i salut adreçats a gent gran. I finalment, el dia 27, l’associació d’empreses del Maresme GENTIC organitza, al TecnoCampus, la taula rodona Taula rodona "Fer-se gran al S. XXI, el nou entorn 4.0". en la qual participaran Jordi Marin, partner & co-founder Girafee Strategy; Joan Gil, CEO de myHealth Watcher; i Roc Fages, consultor en Innovació i Estratègia.

Les activitats de Mataró en la Mobile Week han de contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones grans, un compromís com a membre de la xarxa de ciutats amigues de les persones grans.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris