El congrés, un dels pocs que integren la contribució de diferents professions (metges, infermeria i tècnics sanitaris), vol promoure el debat i la reflexió sobre la pràctica de l’atenció urgent. El seu programa destaca la revisió dels resultats de noves pràctiques posades en marxa recentment al nostre país:

ü  Els malalts de càncer i la gent gran amb malaltia crònica no es poden tractar igual que la resta de malalts que passen per un Servei d’Urgències: per què?

ü  Quins són els resultats del primer any d’aplicació del codi d’emergències per a la sèpsia greu?

ü  I del primer protocol a Catalunya (implantat a l’Hospital de Mataró ara fa un any i mig) que permet tractar amb antibiòtics orals els pacients amb diverticulitis –cada cop més joves ) i evitar d’aquesta manera que s’hagin de quedar ingressats a l’hospital?

ü  Quins són els aspectes ètics més rellevants de l’atenció urgent? Com afrontar el rebuig al tractament per part del malalt? Quan s’ha de limitar l’esforç terapèutic?

ü  Cada cop hi ha més metges que defensen l’ecografia com a eina diagnòstica a Urgències: quins avantatges comporta respecte d’altres eines de radiodiagnòstic?


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat