Una gran participació a la xarxa emmarca l'edició d'enguany

La tercera edició dels Premis Blocs Catalunya que enguany es celebrarà al TecnoCampus Mataró-Maresme el proper 1 d’octubre, compta amb més de 600 blocs inscrits. Des que es va posar en marxa el període de votacions la web de "premis blocs" ha tingut 96.000 visites, 400.000 pàgines vistes i una mitjana de 1.070 visites al dia amb una punta màxima de 5.380 visites el dia 21 de juny.


El període de votacions es va obrir el passat 17 de juny i s’acabarà el 9 de setembre; durant aquest període són els mateixos usuaris de la xarxa que voten i, d’aquí en sortiran els cinc blocs finalistes de cada categoria. A partir d’aleshores, serà el jurat d’aquesta tercera edició qui escollirà el guanyador de cada categoria, a partir dels finalistes.


Enguany hi ha hagut dues novetats importants en el sistema de votació popular, en relació a les dues primeres edicions del certamen. D’entrada no s’ha limitat al bloc com a unitat. Aquesta opció es manté, lògicament, però s’hi ha afegit la possibilitat de valorar les entrades publicades pels blocaires. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, donat que cada 5 “M’agrada” suposen un vot per al bloc. Aquest plantejament respon a la voluntat de STIC.CAT que els Premis Blocs Catalunya no només siguin un guardó als bloc d’acord amb una diversitat d’aspectes (disseny, estructura, contingut, periodicitat, interacció amb els lectors), sinó també un reconeixement a l’activitat dels blocaires en tant que generadors de continguts d’interès a la xarxa.D’aquesta manera es valora tant allò que diuen com l’espai en el qual ho diuen.


El jurat d’aquesta edició estarà format per, Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgros Comunicació), Miquel Duran (Vicerrector de Política Científica i Planificació Estratègica de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador edició passada), Teresa Ferriz (Responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (President Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador edició passada), Albert Castellanos (President de la Fundació Catalana per a la Recerca) , Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley) i Trina Milan (Presidenta Associació Stic.cat).


El proper divendres 1 d’octubre, serà la ciutat de Mataró qui acollirà la cerimònia de lliurament, que se celebrarà al nou espai del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, que fa una clara aposta per la innovació i les noves tecnologies.


Amb una jornada molt completa, s’iniciarà al matí amb la segona edició dels Premis Blocs Escolars, esdeveniment dirigit a les escoles del Maresme per tal de promoure i destacar la feina que estan fent les escoles en l’ àmbit de les noves tecnologies i Internet. Una trobada de blocaires d’arreu d’Europa i especialment de les “esferes catalanes” i un seguit de ponències sobre la literatura i l’edició digital amb representants d’escriptors, lectors, editors i llibreters.


Més informació: Premis Blocs.cat


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Robotics & Health: la nova optativa que introdueix la robòtica a Infermeria