En representació del TecnoCampus, van assistir-hi Anahí Moyano, responsable d'Emprenedoria Universitària, i els cinc integrants de la startup On Rails.

El Programa Start for Future) va organitzar els dies 23 i 24 de novembre el primer Co-Creation Summit, a la Universitat de Ciències Aplicades de Munic (Alemanya). L'esdeveniment va reunir estudiants, startups, universitats, incubadores, empreses i governs locals i regionals, per generar oportunitats de cocreació i connectar els ecosistemes d'innovació europeus. L'activitat va comptar amb la participació de Mariya Gabriel, comissària europea d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, que va aprofundir en la Nova Agenda d'Innovació per a Europa. Així mateix, van ser-hi presents grans corporacions com Bosch i Siemens, hubs d'innovació i altres actors destacats.

En representació del TecnoCampus, van assistir-hi Anahí Moyano, responsable d'Emprenedoria Universitària, i els cinc integrants de la startup On Rails, amb la solució White Jacket: Aitor Garcia, Albert Loma, Eric Fradera i Jan Cano, estudiants del doble grau d'Informàtica i Videojocs del TecnoCampus, i Xavier Torino, alumni d'Administració i Direcció d'empreses de la Universitat Pompeu Fabra. On Rails, recent guanyador del Premi Creatic Universitari, actualment és coincubat per TecnoCampus (incubadora i programa Reimagine Textile) i l'Strascheg Center for Entrepreneurship d'Alemanya. White Jacket és una solució tecnològica innovadora en forma de wearable per a persones cegues o amb discapacitat visual severa.

Durant l'esdeveniment, van presentar el seu pitch al fòrum principal de l'esdeveniment i van comptar amb un estand que els va permetre mostrar el prototip de l'armilla i reunir-se amb inversors, proveïdors, corporacions i altres startups, a més de participar en tallers i una sessió individualitzada de coaching amb la Universitat de Ghent (Bèlgica).

Sobre l’experiència que van viure, Aitor Garcia comenta: "Gaudir d'aquesta visió internacional va canviar completament la forma en com vàrem plantejar i dimensionar el nostre projecte; en va permetre ampliar els nostres horitzons i el nostre abast". Anahí Moyano va indicar que TecnoCampus actualment està incubant cinc startups que formen part del Programa Start for Future: les locals On Rails, Cänma i Operantmerge, a més de Polymer 01, de Bulgària, i RongoDesign, de Romania, que també va ser present a l'esdeveniment i va ser finalista dels Strascheg Awards. Per Moyano, "pertànyer a aquesta aliança europea ens permet internacionalitzar els nostres equips i apropar-los a mercats d’interès. A més, ens posiciona com un centre d'incubació de referència gràcies al valor agregat de les nostres verticals, els serveis de softlanding que oferim i la ferma aposta de TecnoCampus per l'emprenedoria i la innovació".

Start for Future reuneix més de 30 universitats i entitats aliades i amb el Summit ha iniciat el camí per convertir-se en una Societat Cooperativa Europea. El Summit va ser organitzat per Start for Future Alliance juntament amb EIT HEI Initiative i EIT Urban Mobility.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus, la UPF i Aquahotel reconeixen els millors expedients acadèmics de nous estudiants de grau

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat