Aquesta tarda s’ha presentat a l’Hospital de Mataró el nou Màster en Cronicitat i Dependència que oferirà l’Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS) a partir del proper curs. El màster està organitzat de manera conjunta amb l’UAB i compta amb la col•laboració de TicSalut, el Consorci Sanitari del Maresme i l’Hospital Clínic de Barcelona.


L’acte ha estat presentat per la Directora d'infermeria de l'Hospital de Mataró, la Sra. Daría Rubio, que ha estat acompanyada pel director general del Tecnocampus, Antoni Uix, i la directora de l’ESCS, la Dra. Esther Cabrera. En aquest sentit, Uix ha fet una breu presentació sobre el Tecnocampus i les sinèrgies existents amb el Consorci Sanitari del Maresme, tot destacant que la Fundació Tecnocampus "vol posar èmfasi en la creació d'empreses que operen en l'àmbit de la salut" i afegint que "l'ESCS és una part fonamental en aquest objectiu".

Per la seva part, la Dra.Cabrera ha insistit en la importància de l'ESCS com a centre que atén les necessitats docents i de recerca dels professionals de la salut, oferint un grau en infermeria i projectant nous estudis que ampliïn l'oferta educativa del centre. En aquest marc sorgeix el nou Màster en Cronicitat i Dependència, del que Cabrera ha destacat que “vol donar un impuls a la recerca sanitària per part dels professionals de la salut de Mataró i comarca, aprofundint en el fenomen de la cronicitat i l'envelliment com a eix fonamental del màster”. La Dra. Cabrera també ha afegit que la creació d’aquesta titulació es correspon a la necessitat de formació postgradual dels professionals de la salut perquè “l’envelliment de la població és un fet plausible que requereix l’especialització dels professionals que operen en aquest àmbit”.


El Màster en Cronicitat i Dependència -que té una durada d'un any i mig en modalitat semipresencial- es dirigeix principalment a metges i infermeres, però també a d’altres professionals que necessitin una formació específica en l’àmbit de les malalties cròniques o que requereixin adquirir coneixements en la metodologia de la investigació.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

La desena edició de TecnoChallenge premia solucions innovadores en salut i mobilitat